Vila-real i el Ministeri col·laboraran per a crear en 2021 un bescanviador de transports en l’estació

L'alcalde i el coordinador del Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana anuncien una actuació a dos bandes per a reformar i fer accessible l'aparcament / Crearan una comissió per a avançar en la supressió de la passarel·la.

L’Ajuntament de Vila-real i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana coordinaran una actuació a dos bandes per a fer possible la creació d’un bescanviador de transports en l’estació de ferrocarril de la ciutat que millore l’accessibilitat a esta infraestructura i facilite una mobilitat sostenible. L’alcalde, José Benlloch, i el coordinador del Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana del Ministeri i delegat de Relacions Institucionals de Renfe, Juan Carlos Fulgencio, han visitat hui al costat del regidor de Territori, Emilio M. Obiol, i tècnics de l’Ajuntament i el Ministeri, l’estació de Vila-real per a comprovar sobre el terreny les característiques i necessitats del projecte i han acordat una col·laboració per a fer possible esta reforma de l’entorn, a més de la creació d’una comissió especial per a avançar en la futura supressió de la passarel·la elevada.

L’alcalde ha agraït la preocupació del coordinador del Pla de Rodalia en relació als projectes que el Ministeri té pendents en l’estació, una infraestructura que ha qualificat de “una gran fortalesa i oportunitat per a la nostra ciutat, que presta serveis comarcals” pel que ha defensat la necessitat de solucionar els problemes que presenta en l’actualitat per a “continuar avançant en la nostra aposta pel transport col·lectiu, com hem fet amb l’autobús urbà gratuït”.
“El repte següent és crear un bescanviador de transports que done serveis als diferents mitjans de transport que tenim i tindrem en el segle XXI, que es puga arribar fins a esta estació amb bicicleta, patinet, taxi, autobús urbà, etc.”, ha subratllat Benlloch.

Per a això, Ajuntament i Ministeri coordinaran una actuació conjunta a partir del projecte que recentment ha adjudicat esta última administració i que es reajustarà per a compatibilitzar-ho amb l’adequació de la zona d’accés a l’estació que és de propietat municipal. “Hui hem estat al costat dels tècnics visitant este entorn i la mateixa estació per a fer possible esta coordinació i que l’any vinent puguem construir un bescanviador de transports que permeta l’accés de l’autobús urbà, adequar i millorar l’aparcament, l’accessibilitat i il·luminació, entre altres aspectes”, ha detallat Benlloch.

En este sentit, Juan Carlos Fulgencio ha constatat la total predisposició de col·laboració per part del Ministeri, Renfe i Adif per a donar resposta a les necessitats del municipi i per això “encara que ja teníem una adjudicació feta per a millorar l’accessibilitat en esta i altres dos estacions de tren, hem vist que col·laborant i retardant una mica en el temps l’actuació per a adaptar el projecte, estaríem en condicions de, a la tardor pròxima, comptar amb un accés intermodal”.

Així mateix, en la trobada, tots dos responsables polítics han abordat el problema “històric de la passarel·la” que “no respon a la necessitat que esta ciutat té de cara al futur”, segons l’alcalde. Sobre este tema, Benlloch ha traslladat als responsables del Ministeri que “el problema ja no és només d’accessibilitat dins de la mateixa estació, sinó que necessitem el pas subterrani per a permeabilitzar la ciutat”.

“Vila-real té moltes expectatives de desenvolupament futur en la zona este, a l’altre costat de la via del ferrocarril, on en l’actualitat ja existeixen importants serveis com la residència de salut mental de la Fundación Manantial, que també ha impulsat l’empresa d’economia social Vilamico, la cooperativa Real Export, comerços de taronges o els horts urbans, i on estem treballant per a definir en el Pla General d’Ordenació Urbana un clúster agroalimentari”, detalla Benlloch.

Des del Ministeri coincideixen que “per la situació de conurbació, hem de treballar en un projecte perquè l’estació corresponga amb una Vila-real del 2021 i que no supose una barrera arquitectònica”. Benlloch i Fulgencio han acordat crear una comissió tècnica de treball per a avançar en la supressió de la passarel·la i la creació d’un pas subterrani i han coincidit en la necessitat d’implicar també a la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló en este projecte.

CatalanSpanish