18:12 - jueves, 7 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Ajuntament de Vila-real convertirà el Molí la Vila en una cafeteria cultural

Després de finalitzar la primera fase de rehabilitació del Molí la Vila, l’Ajuntament ja treballa en una segona intervenció que permetrà obrir al públic l’emblemàtic edifici del segle XVI i valorar l’entorn en el qual es troba. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha anunciat el que l’històric immoble es convertirà en una cafeteria cultural que, a l’esquena, tindrà un estany urbà que reproduirà un hàbitat fluvial amb flora i fauna autòctones.

“Si la primera fase, que va tardar més del que ens agradaria, es va dur a terme gràcies a un conveni singular entre Ajuntament i Diputació, en aquesta ocasió invertirem l’aportació que anualment fa l’Administració provincial a la nostra ciutat per a realitzar una segona intervenció que permeta donar-li ús al recinte”, explica Obiol.

Així, els 180.000 euros que l’ens aporta a Vila-real dins del Pla Castelló 135,125.008,68 euros més IVA, serviran per a sufragar l’obra que permetrà convertir el Molí la Vila en una cafeteria cultural accessible. No és aquest l’únic objectiu del consistori, que també recrearà un hàbitat fluvial en la part posterior de l’edifici mitjançant una làmina d’aigua, vegetació pròpia de Vila-real i espècies com a ànecs o altres aus aquàtiques, en una àrea que arribarà fins a l’actual passarel·la provisional, que també serà substituïda.

“L’objectiu de fer una cafeteria cultural en aquest punt respon a les múltiples possibilitats que pot oferir, ja que just al costat es troba la Biblioteca Universitària del Coneixement, que pròximament acollirà la seu de l’Escola Oficial d’Idiomes, per la qual cosa donaria servei a molts alumnes arribats de tota la comarca”, indica Obiol, qui recorda que als voltants també està la seu de la UNED, el col·legi de la Consolació i diversos serveis municipals. A més, assenyala que la cafeteria tindrà una dimensió museística i artística, per la qual cosa, “a més de ser una oportunitat de negoci, és una oportunitat cultural alternativa, en la qual es podrien oferir fins i tot actuacions en directe, per la qual cosa serà diferent del que ja coneixem”.

En aquest sentit, Obiol destaca l’embelliment de l’entorn i que “és una forma de donar-li un nou ús a una instal·lació tradicional, convertint-la en un espai molt interessant i en una alternativa de consum d’oci per a una ciutat com Vila-real, que aposta per la cultura”. S’espera que els resultats siguen visibles al llarg del 2019.

Últimas noticias

Contenido relacionado