Les obres del carril bici entre Borriana i Vila-real ja estan en marxa en la CV-185

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori inverteix 275.000 euros en la connexió que discorre en paral·lel a la CV-185.

861

Vila-real i Borriana estrenaran abans de l’estiu un nou carril especialment pensat per a ciclistes i vianants. La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, ha iniciat ja els treballs de connexió per a ciclistes i vianants entre ambdues ciutats, una intervenció que tindrà un cost de 275.000 euros (IVA inclòs) i que estarà finalitzada en “dos o tres mesos”.

Així ho ha donat a conéixer durant una visita a les obres el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, acompanyat pel regidor de Territori de Vila-real, Emilio Obiol; l’alcaldessa de Borriana, María Josep Safont, i el cap del Servei Territorial d’Obres Públiques a Castelló, José Manuel Santa Úrsula.

Domingo ha reiterat que “la mobilitat sostenible i la seguretat de vianants i ciclistes és una prioritat per a nosaltres” i ha destacat que “va ser Emilio Obiol qui ens va demanar fa un parell d’anys que iniciàrem aquest carril, que d’ací a poc temps estarà operatiu, cosa que demostra també l’aposta per la mobilitat urbana de tots dos ajuntaments”. Així, el director general ha posat de manifest la “col·laboració total des del primer dia per a connectar les dues principals ciutats de la Plana, exceptuant la capital”.

Per la seua banda, Obiol ha destacat que “l’equip de govern de Vila-real ha sigut l’encarregat de construir el primer i únic carril bici de la ciutat, en una aposta decidida pel present i futur”. “Ara que tenim un nou carril a punt de donar servei, agraïm que puga estar operatiu, facilitant els desplaçaments”, apunta.

L’alcaldessa de Borriana, d’altra banda, assenyala que “ara Vila-real i Borriana compten amb un nou nexe d’unió”. “Som ciutats germanes que compartim moltes coses i, per damunt de tot, es demostra la nostra preocupació per la mobilitat sostenible, que coincideix plenament amb els plantejaments de la Conselleria, a la qual agraïm el seu treball per a poder dur a terme aquesta intervenció tan necessària”.

El cap del Servei Territorial, assegura que “les obres, que van començar la setmana passada, van a molt bon ritme i permetran aprofitar l’espai que discorre en paral·lel a la CV-185, que compta amb terrenys expropiats des de fa anys per al desdoblament del vial fins a l’Hospital de la Plana”. “Comptem amb alguns trams realitzats fins al moment i el que es va a fer ara és unir-los amb 1.822 metres de carril bici nou amb una amplària de tres metres”, indica. Així mateix, Santa Úrsula explica que “aquestes infraestructures són molt utilitzades pels usuaris, que comencen per donar-li un ús lúdic, però que acaben utilitzant aquests carrils per a desplaçar-se de manera habitual entre ciutats evitant usar el cotxe”. “Aquest vial serà molt útil per a Vila-real i Borriana i, de forma indirecta, també connectarà amb Castelló, Almassora o fins i tot Nules”, conclou el tècnic, “estem segurs que serà un èxit”.