‘El que després queda’ de Xavier Ochando

Ochando: "el que compta no és el que dius quan jures o promets el càrrec, ni tan sols les paraules del teu discurs de comiat, sinó els teus fets durant el temps que has estat ací, que és el que després queda"

La veritat és que quan entres a l’Ajuntament, el mateix dia de la presa de possessió, tots els regidors i les regidores sabem que el moment de l’adéu a la corporació municipal tard o d’hora aplega. Per això, el que compta no és el que dius quan jures o promets el càrrec, ni tan sols les paraules del teu discurs de comiat, sinó els teus fets durant el temps que has estat ací, que és el que després queda.

Quan vaig entrar en aquest Ajuntament, allà pel 2011, ho vaig fer de la mà d’un projecte il·lusionant amb l’equip de Pasqual Batalla, un projecte que ens va ajudar a canviar les polítiques de feia dècades a Vila-real; vam passar del formigó, dels contenidors buits de contingut a les polítiques de les persones, sempre he dit que m’agrada fer política mirant als ulls a les persones.

Pasqual va ser per a mi més que un company, va ser un mestre i per això vaig agafar el seu relleu en el càrrec de portaveu de Compromís i com a primer tinent d’alcalde; però, això sí, amb la promesa de continuar el nostre projecte almenys fins al final de la legislatura. Crec que ho hem fet el millor que hem sabut, potser, amb unes condicions especialment difícils, per diferents motius que ara no enumeraré ací.

Ho he posat tot per part meua, l’únic que he volgut sempre ha sigut treballar pel meu poble inclús per damunt de les sigles polítiques i, sobretot, poder eixir per la porta de l’Ajuntament igual com vaig entrar, amb el cap ben alt i mirant als ulls a les persones.

Ara encete una nova etapa a la qual dedicaré, com sempre he fet, el 100% del meu esforç. Al mes de juny torne al meu lloc de treball, una plaça que vaig guanyar per oposició i de la qual estic en excedència. Encara que el que ha sacrificat el temps per a poder dedicar-se al poble he sigut jo, els que més ho han patit han sigut els amics i la família i ara aprofitaré per a dedicar-los les hores que es mereixen, sobretot, a Neus, la meua dona, i a Oriol, el meu fill.

M’agradaria acabar donant les gràcies a totes les persones que m’han donat suport i a les que no, gràcies també per donar-me a conéixer altres punts de vista que m’han fet maurar com a persona.

Un agraïment especial no només a les associacions, les entitats cíviques, el funcionariat de les regidories o veïns i veïnes amb els quals he pogut treballar, sinó també als companys de l’equip de govern i a l’alcalde Benlloch per confiar en mi per portar endavant la Primera Tinença d’Alcaldia, les regidories de Participació Ciutadana, de Joventut i d’Economia; sense oblidar-me de tots els companys i les companyes de corporació d’altres partits perquè haurem pogut ser rivals polítics, però mai enemics.

Vull agrair, sobretot, l’oportunitat d’haver posat el meu granet de sorra per a millorar la societat que ens envolta, recuperant i creant nous mecanismes de participació ciutadana, donant veu als joves no només com a espectadors sinó també com a protagonistes i posant en marxa la major inversió en plans d’ocupació que s’ha vist en els últims anys a Vila-real; perquè nosaltres passem, però aquests són els fets que ens transcendeixen per a sempre i, veritablement, el que després queda.

Xavier Ochando. Primer tinent d’alcalde i Regidor d’Economia de Vila-real per CompromísCatalanSpanish