Vila-real cerca penyistes de Vila-real per a la creació de la nova Xarxa Agents de Coneixement

L’UPCCA celebrarà el dilluns 17 una reunió a la sala d’actes de l’edifici de Serveis Socials per a informar els joves interessats a formar-ne part

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), de la Regidoria de Sanitat de Vila-real, treballa en la creació de la nova Xarxa Agents Coneixement, a la qual vol incorporar penyistes d’entre 14 i 35 anys.

Amb la col·laboració de l’àrea d’Innovació i de la Comissió de Penyes, s’ha convocat una primera reunió informativa que tindrà lloc el dilluns, 17 de setembre, a les 19.30 hores, a la sala d’actes de l’edifici de Serveis Socials (C/ Josep Ramon Batalla, 38) per a reunir i agrupar els membres de les penyes que desitgen participar i tindre veu amb continuïtat en el temps, i no només durant les festes.

“Després de molts anys impulsant la campanya Coneixement als carrers i els casals, sorgeix la necessitat que la població juvenil participe en la prevenció de riscos pel consum d’alcohol i altres drogues, així com en la millora de la convivència en les festes i espais d’oci de Vila-real, per la qual cosa s’ha optat per crear la figura de l’Agent Coneixement”, explica la regidora de Sanitat, Silvia Gómez.

D’aquesta manera, la xarxa estarà formada per membres de les penyes, que a banda d’estar en contacte amb les festes i l’oci de Vila-real, participaran en la creació i desenvolupament d’accions preventives que es realitzen des de l’UPCCA i que “tindran una continuïtat durant l’any, i no només durant els festejos patronals”.

“Tots els integrants aprendran a actuar de mediadors en situacions en les quals la convivència estiga en perill i ajudaran a afavorir la comunicació i la bona relació entre les penyes”, apunta Gómez. Per aquest motiu, cerquem joves que “siguen populars en la seua penya per la seua personalitat, creativitat o capacitat per a conciliar, escoltar i ajudar”.

Tots els integrants de la Xarxa rebran informació necessària per a ser agents, com tècniques de lideratge i comunicació aplicades a la mediació social, entre altres habilitats i coneixements. Així mateix, quan un Agent Coneixement acabe el seu temps de permanència en la Xarxa, rebrà una beca de 150 euros anuals durant un període màxim de dos anys.

Els interessats a participar tenen fins al 30 de setembre per a enviar un correu electrònic a [email protected] indicant el seu interés a formar part de la Xarxa Agents Coneixement durant els anys 2018 i 2019, juntament amb el seu nom, cognoms, data de naixement i telèfon de contacte. En el cas de ser menor de 18 anys, haurà d’aportar una autorització signada pels seus pares o tutors.

“Esperem que hi haja una alta participació i que el dilluns ens visiten molts penyistes per a conéixer més a fons el projecte en la reunió informativa que oferirem”, conclou Gómez.CatalanSpanish