Vila-real per a garantir nous plans d’ocupació ha aprovat una modificació de crèdits de 700.000 euros

La quantia també inclou l’increment salarial de l’1% per als funcionaris, corresponent a l’any 2017, i l’amortització de préstecs bancaris.

261

L’Ajuntament de Vila-real ha celebrat un nou Ple extraordinari en el qual s’ha aprovat per unanimitat una modificació de crèdits per valor de 700.000 euros aproximadament, que permetrà fer front a diverses qüestions pendents abans d’aprovar els nous comptes del 2018.

En primer lloc, part d’aquesta quantitat es destinarà a les aportacions municipals que l’Ajuntament ha d’aportar als programes de foment d’ocupació en concepte de salaris i de les quotes de cotització a la Seguretat Social. D’aquesta manera, es garanteix l’arribada de nous plans d’ocupació, després d’un any històric en el qual la ciutat ha gestionat 3,6 milions en aquesta matèria, que han beneficiat a 400 famílies, gràcies a l’ajuda de la Generalitat Valenciana.

Així mateix, una altra part dels 700.000 euros és per a fer front a l’increment de l’1% del salari del personal municipal, que es deu de gener a novembre del passat any i un altre apartat més s’aporta per a l’amortització de préstecs bancaris.

“Tot açò es realitza amb càrrec a altres partides”, tal com afirma la regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, qui detalla que els diners ixen de partides com Serveis Públics, Economia o Publicitat i Propaganda, entre d’altres.

“Cal tenir en compte que el 69% de la modificació es destinarà a crear ocupació, una de les nostres màximes preocupacions, i seguirem apostant per presentar-nos a totes les ajudes i beques que sorgisquen en aquesta matèria”, assegura.

Per la seua banda, l’alcalde, José Benlloch, destaca que “allò que avui aprovem ens permetrà tornar a concursar en el projecte Avalem, que en 2017 ha permés que molts veïns tinguen una nova oportunitat laboral, que se sufraguen en la seua major part amb càrrec a les arques de la Generalitat”. A més, ha agraït als membres de l’oposició “la seua unanimitat a l’hora de donar llum verda a aquest punt, ja que estem donant eixida a un apartat molt important que havia d’estar aprovat abans que entre en funcionament el pressupost de 2018, garantint estabilitat”, al mateix temps que hi ha recordeu que “ací no hi ha imprevisió, sinó una situació molt difícil que estem travessant”.