Vila-real agilitza els tràmits de la Llei de Dependència per a reduir la llista d’espera

El regidor de l’àrea, Álvaro Escorihuela, confirma que, després de sol·licitar-ho a la Generalitat Valenciana, ara són els tècnics municipals els que s’encarreguen de gravar els expedients, donant eixida així als documents pendents.

132

L’Ajuntament de Vila-real ha fet un pas més per a agilitar la tramitació de les sol·licituds d’ajudes de la Llei de Dependència, amb l’objectiu de reduir la llista d’espera. La Regidoria de Serveis Socials ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana la remissió de tots els expedients pendents, de manera que siguen els tècnics municipals els encarregats de valorar, completar i gravar els documents per a donar-los una eixida directa, reduint així els certificats en tràmit.

El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, indica que “hem sol·licitat les competències en aquesta matèria per a ajudar a descongestionar la tramitació els expedients, tot i que seguirà sent la Generalitat qui tinga l’última paraula a l’hora de concedir les ajudes”. No obstant això, valora de manera molt positiva aquesta iniciativa, ja que “a poc a poc està començant a donar els seus fruits” i assegura que “es beneficiaran nombrosos veïns dependents, així com les seues famílies, que també compten ara amb una millor atenció i informació sobre l’estat de la seua sol·licitud quan vénen a la Regidoria”.

Fins al moment, tal com explica l’edil, era la Conselleria l’encarregada de realitzar la tramitació i més tard feia arribar a l’Ajuntament el llistat de les persones dependents a valorar. “El fet que ara siguem nosaltres els encarregats d’assumir les valoracions permetrà donar eixida a ajudes que han estat durant anys paralitzades a l’Administració autonòmica, que des de 2015 està fent tots els possibles perquè no siga així”, apunta l’edil, qui assegura que els tècnics s’estan acostumant al nou sistema de tramitació i ja estan donant eixida a nombrosos casos que s’estaven allargant en el temps, a causa de la sobrecàrrega de treball i a les particularitats del procés. “No obstant això, encara queden nombrosos documents pendents, per la qual cosa anem a fer un gran esforç per a garantir el desbloqueig de totes aquestes ajudes”, assegura.