17.3 C
Valencia

Vila-real avança amb l’estudi ambiental de la modificació del PGOU

El Ple sotmetrà la versió preliminar del document a informació pública, amb nous instruments per a gestionar les reserves de sostre generades pel Partit Popular.

- Publicitat -AVL

La modificació del PGOU que permetrà donar solució al risc generat per la gestió urbanística del Partit Popular a través de drets d’aprofitament ha donat esta setmana un nou pas en la seua tramitació definitiva. La comissió d’urbanisme ha informat favorablement el document de versió preliminar i estudi ambiental de l’expedient, després d’incorporar les modificacions indicades per la Comissió d’Avaluació Ambiental en el seu document d’abast d’abril de 2018. La versió preliminar i estudi ambiental de la modificació es tractaran en el pròxim Ple ordinari, per a sotmetre’s a informació pública per un termini de 45 dies.

“Des que vam assumir el govern municipal l’any 2011, una de les nostres principals preocupacions i ocupacions ha sigut donar solució als empastres i el risc urbanístic generat per la gestió absolutament irresponsable del Partit Popular. Un risc que podria arribar a suposar fins a 231 milions d’euros, per l’abús de les reserves d’aprofitament com a instrument de gestió urbanística, a pesar que sabien que era una gran mentida, oferint parcel·les en la lluna a canvi de terrenys, que sabien que no podrien arribar a materialitzar”, argumenta Benlloch.

Per a fer front a esta realitat, i gràcies als instruments urbanístics incorporats en la nova Llei valenciana d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP), a partir de 2015 l’Ajuntament va començar a redactar una modificació del PGOU que permetera materialitzar els aprofitaments en zones concretes de la ciutat.

El primer esborrany del document es va presentar el desembre de 2015 i, poc menys d’un any després, el novembre de 2016, es va sol·licitar l’inici de l’avaluació ambiental i territorial estratègica. La resposta de la Generalitat va arribar l’abril de 2018, en un document d’abast de la Comissió d’Avaluació Ambiental que establia una sèrie de modificacions a incorporar en la versió preliminar i estudi ambiental.

Este document va ser presentat el juliol de 2019 i, després de ser informat per l’arquitecte municipal i els serveis jurídics municipals, arriba dimarts que ve al Ple per a sotmetre’s a la preceptiva informació pública. “Malgrat totes les dificultats, no hem parat ni un segon de treballar en esta solució, que considerem l’única possible per a tapar la sagnia que podria suposar la gestió urbanística del Partit Popular per a esta ciutat. A poc a poc, vencent tots els tràmits i seguint escrupolosament els complicats procediments, anem caminant cap a esta solució”, explica Benlloch, qui avança la intenció del govern municipal d’afavorir el coneixement del document i la participació en el procés d’aprovació de l’expedient.

La versió inicial de la modificació del pla general i Estudi Ambiental i Territorial Estratègic incorpora les observacions del document d’abast de la Comissió d’Avaluació Ambiental. Entre altres mesures indicades, es justifiquen les conseqüències de l’aplicació d’estos instruments urbanístics en el presumpte increment poblacional i la reserva de recursos hídrics i sòl escolar, i s’estableixen algunes modificacions en la distribució territorial de la materialització dels aprofitaments. Divendres que ve, l’alcalde, el regidor de Territori, tècnics municipals i responsables de la redacció del document mantindran una reunió de treball amb el director general d’Urbanisme, Vicent Garcia Nebot, a l’Ajuntament.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,795FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus a Càlig

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 7 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus al Poble Nou de Benitatxell

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat declara 2 brots de covid-19 a Vinaròs i 1 a Peníscola

Un dels brots s'ha donat en una empresa de Vinaròs.

Onda dispara els índex de contagis: 2 brots amb 27 casos

Es tracten de dos brots nombrosos que disparen la taxa de contagis de la localitat i converteix la localitat en un "punt calent" de covid-19.

438 contagiats més i 5 morts per cotonavirus des del dissabte

El nombre de persones ingressades per coronavirus es redueix un 8% en una setmana i els pacients en UCI un 6%
- Advertisement -

: Valencià