Intervinguts 74 quilos de extasi que arribaven a Vila-real en camions des del centre d’Europa

En una altra operació posterior, s'han confiscat altres cinc quilograms de MDMA a Madrid i s'ha detingut a un dels principals venedors d'aquesta substància en el criptomercado de navegació anònima

El ple de l'Ajuntament de Burjassot ha triat aquest matí a Rafa García García com a Alcalde de Burjassot, amb un total de dotze dels 21 regidors que conformen la legislatura 2019-2023
Publicitat

Agents de la Policia Nacional han intervingut 74 quilos de MDMA (extasi) en dues operacions contra el tràfic de drogues sintètiques dutes a terme a Madrid. En una d’elles, que ha comptat amb la col·laboració de les Policies alemanyes de Wurzbug i Unterfranken, s’han intervingut 69 quilos de MDMA i s’ha arrestat a quatre persones –tres a Espanya i una a Alemanya- entre elles al líder de l’organització i dos dels seus lloctinents principals.

Els detinguts transportaven l’estupefaent en camions des del centre d’Europa fins a Espanya, camuflant-lo entre càrrega legal fins a Vila-real, ciutat on residia el capitost. En una altra operació posterior s’han confiscat altres cinc quilograms de MDMA a Madrid, on s’ha detingut a un dels principals venedors d’aquesta substància en el criptomercado de navegació anònima (mercat de la Xarxa TOR on els venedors poden ocultar la seua IP per a evitar ser descoberts).

PublicitatRovira  

Vila-real centre de recepció i Madrid de distribució

L’operació va començar l’any 2015 quan els agents van tindre coneixement de l’existència d’una organització de narcotraficants dedicats a introduir MDMA al nostre país. Després de diverses gestions, els agents van localitzar la ruta de transport que utilitzaven per a introduir la droga sintètica a Espanya, sent el seu origen el centre d’Europa a través de camions amb càrrega legal. El centre de recepció era a Vila-real, ciutat on residia el líder de la xarxa, per a la seua posterior remissió a Madrid en diferents vehicles des d’on era distribuït finalment a diversos punts de la geografia espanyola.

L’organització de traficants realitzava les seues activitats il·lícites en diversos països d’Europa, comptant amb una gran capacitat logística per a aconseguir introduir la droga al nostre país. D’aquesta forma els investigadors han acreditat continus desplaçaments pel territori europeu on comptaven amb els contactes i la infraestructura necessària per a aconseguir distribuir i comercialitzar la substància il·legal.

L’operació ha culminat amb la desarticulació de la xarxa de narcotraficants, evitant així que puguen continuar introduint substàncies sintètiques il·lícites a Espanya per a la seua posterior comercialització. S’ha arrestat a quatre persones, tres d’elles a Espanya, entre les quals es troba el líder de l’organització i dos dels seus principals lloctinents. El quart integrant ha sigut arrestat a Alemanya, on a més han sigut emeses cinc Ordres Europees de Detenció i Lliurament respecte de la resta de membres de l’organització.

MDMA venut online i pagat amb moneda virtual

En una altra operació posterior, els agents han aprehés altres cinc quilos de MDMA a Madrid. La investigació va ser dificultosa, ja que la venda de la substància il·legal es realitzava a través de la Dark Web i en xicotetes quantitats que eren enviades mitjançant correu postal en cartes ordinàries i pagades amb moneda virtual.

PublicitatJuega Limpio Orihuela