14:03 - sábado, 2 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Laquima Vere torna a Vila-real en Setmana Santa amb una nova edició plena de sorpreses

La representació musical, impulsada per l’Ajuntament i Porcelanosa Grup, torna per sisè any consecutiu dins de la programació de Setmana Santa amb un espectacle a la plaça Major en el que participaran més de 200 persones.

La representació de l’espectacle musical, de tall contemporani, Laquima Vere, que tindrà lloc el Dijous Sant a les 21.00 hores a la plaça Major, continua evolucionant, creixent i incorporant novetats, aconseguint el seu punt de maduresa en l’ideari col·lectiu de Vila-real. Una consolidació que arriba amb la sisena edició, dins de la Setmana Santa local, en la qual veïns i visitants de tota la comarca tornaran a ser testimonis del treball que al voltant de 200 persones realitzaran sobre l’escenari.

El regidor de Turisme, Diego Vila; l’edil de Tradicions, Santi Cortells; el coordinador de la realització de l’obra, Emilio M. Obiol, i l’autor de l’obra, Alfredo Sanz, han presentat l’espectacle a la seu de Porcelanosa Grup, patrocinadora de l’esdeveniment, representada pel responsable de Noves Inversions de la signatura, Ibán Molina.

“Personalment, puc dir que és un esdeveniment espectacular i emocionant, ja que comptarem amb més de 200 músics, actors i cantants”, afirma Vila, qui assegura que “des de la Regidoria de Turisme ens sentim orgullosos de comptar en la programació de la nostra Setmana Santa, la més antiga de la Comunitat Valenciana i declarada d’Interés Turístic Provincial, amb aquest esdeveniment, que és tot un referent”.

Per la seua banda, l’edil de Tradicions ha destacat l’evolució i el creixement d’aquest espectacle, “un esdeveniment que marca un abans i un després en aquestes dates i que permet mostrar al món el talent que tenim a Vila-real i conjuminar tradició i innovació per a representar la passió, mort i resurrecció de Crist”. Així mateix, ha recordat al seu predecessor, Pasqual Batalla, mort el passat mes de juny, de qui ha destacat “l’important impuls que va realitzar perquè Laquima Vere siga una realitat”.

Una afirmació amb la qual coincideix l’autor de l’obra, Alfredo Sanz, qui assenyala que “Batalla va apostar per aquest treball, juntament amb Porcelanosa, per açò no podem referir-nos a aquest acte sense recordar la seua intervenció”. Sanz assegura que “Laquima Vere s’ha guanyat un lloc en l’imaginari col·lectiu, tothom sap de què parlem, tant que en algunes ciutats ja estan engegant idees similars per a dinamitzar el nostre patrimoni artístic i cultural en dates tan assenyalades”. “Estem decidits a seguir apostant per la bellesa d’aquesta obra, que ja transcendeix les nostres fronteres i que esperem que gaudisca el gran públic”, indica.

D’altra banda, Obiol ha destacat la “bellesa i l’excel·lència que se cerquen amb aquesta innovadora obra”. “Enguany serà especial, perquè ens falta Pasqual Batalla, però sabem que ell estarà amb nosaltres, gaudint d’un espectacle de primer nivell, un musical teatralitzat amb encert, un treball que arreplega bé els dos pilars bàsics de l’art en la nostra ciutat: la música i el teatre”, explica. I apunta que “Laquima Vere és un esdeveniment per a veure-ho i per a sentir-ho i la realitat és que la seua trajectòria li posiciona ja mundialment, per la qual cosa convidem a tothom al fet que ens acompanye el dijous 29 per a gaudir d’aquesta meravella composta tant per als creients com per als no creients”.

En nom de Porcelanosa Grup, la consellera delegada, María José Soriano, assegura que “des de Porcelanosa veiem aquesta edició de Laquima Vere com un homenatge a Pasqual Batalla, que tant ha fet per aquesta representació músic-religiosa, per la Setmana Santa i per Vila-real”.

Últimas noticias

Contenido relacionado