Els nous passos de vianants en 3D acosten el projecte de convertir Vila-real en un Living-Lab

El primer serà en el pas de vianants que hi ha just davant de la Biblioteca Universitària del Coneixement i podria realitzar-se en els pròxims dies.

Es tracta d'una mesura sol·licitada pels operadors jurídics que proporciona seguretat i permet agilitar els tràmits a les víctimes

El projecte de convertir Vila-real en un autèntic LivingLab segueix avançant amb nous experiments per a millorar la qualitat de vida dels veïns i l’estat de la ciutat. La regidora d’Innovació, Mónica Mañas, ha presentat una nova iniciativa que, després de la seua experimentació, en breu s’aplicarà en diversos punts de la ciutat, com són els nous passos de vianants en tres dimensions.

“La proposta sorgeix després d’escoltar les peticions dels veïns, a través de diversos ens veïnals i socials, que ens han traslladat la necessitat de reduir la velocitat de circulació en algunes zones, especialment en el centre”, explica l’edila.

PublicitatAVL

“Comptem amb quatre parts fonamentals per a impulsar el projecte: ciutadà, empresa, coneixement i Administració”. D’aquesta manera, després de rebre les propostes dels veïns a través d’associacions, AMPA, la bústia del web o l’àrea de Participació Ciutadana, la Regidoria, que treballa en contacte directe amb la Fundació Globalis i la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, “inicia la cerca d’una solució innovadora a través d’empreses locals i de les noves propostes en recerca des de la universitat”. “És una manera de crear sinergies entre coneixement i empresa”, indica.

En aquest cas, una empresa local associada a Globalis ha posat en pràctica una prova pilot en l’exterior del Centre de Congressos, Fires i Trobades que en breu es traslladarà a diversos punts de la ciutat. El primer, tal com afirma Mañas, serà en el pas de vianants que hi ha just davant de la Biblioteca Universitària del Coneixement i podria realitzar-se en els pròxims dies. A més, pensem portar-ho al camí de l’Ermita i als accessos als col·legis amb diferents colors per a cridar l’atenció dels conductors i obligar-los a reduir la velocitat sense necessitat de crear un ressalt.

Aquesta iniciativa se suma a altres proves pilot ja realitzades dins del projecte LivingLab, com la recent experimentació amb un innovador sistema contra els orins d’animals en façanes i espais públics, que es va aplicar a l’Auditori Municipal i en pals de la zona, o la pintura especial per a l’eliminació de grafits.

“L’objectiu és coordinar els elements bàsics de la innovació per a fer de Vila-real una ciutat molt més pròspera i millorar la qualitat de vida dels ciutadans i oferir oportunitats a xicotetes empreses, al mateix temps que donem resposta als problemes que plantegen els ciutadans”, conclou l’edila de l’àrea.

Esta publicació està disponible en : Valencià