Vila-real promou una nova edició de Lletres al carrer amb activitats i presentacions de llibres per a públic infantil i juvenil

La jornada se celebrarà el dissabte 27 d’abril a la plaça de la Vila i es consolida com a l’avantsala de la Fira del Llibre, a finals de maig

El regidor d’Economia de l’Ajuntament de Vila-real, Xavier Ochando, i l’editora Inma Pitarch (Perica la literària) han presentat aquest matí una nova edició de la jornada “Lletres al carrer”, iniciativa emmarcada en la celebració de la setmana internacional del llibre i avantsala de la pròxima edició de la Fira del Llibre.

“Fidels al nostre compromís per la promoció de la cultura literària i les llibreries, i en general la dinamització de les àrees comercials de Vila-real, celebrarem aquesta nova jornada enfocada fonamentalment a la promoció de la literatura infantil i juvenil”, assenyala. La fireta tindrà lloc el dissabte 27 d’abril, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores, a la plaça de la Vila amb activitats de tot tipus durant tota la jornada.

Entre d’altres, Lletres al carrer comptarà amb tallers d’animació infantil, activitats d’escriptura, dibuix i caricatura per als xiquets, i presentació de llibres a càrrec dels autors. En concret, la fireta comptarà amb els escriptors Miguel Alayrach (La revolució dels animals lletjos), José Sanchis (Penumbras), Ana Rosa Sanfeliu i Maria Griñó (El núvol que no sabia ploure) i la youtuber Isabel Lacen, qui presentarà Con lo que tú vales. La jornada també comptarà (17.30 hores) amb la presentació de La papallona Matilda en kamishibai (teatre japonés menut amb marionetes), obra de Rosabel Canós i publicat per l’editorial Edicions País del Mar de Vila-real. Els Tarkin Boys, disfressats de personatges emblemàtics de La Guerra de les Galàxies, tancaran la programació.

Ochando ha destacat la consolidació de la jornada, com a element diferenciador i de promoció “no només de la lectura, sinó també d’un sector molt important a Vila-real com és el del llibre”. Lletres al carrer, a més es configura com a avantsala de la Fira del Llibre, que se celebrarà del 23 al 26 de maig, a la plaça de Colom. Les bases de la fira ja estan publicades i s’ha obert el termini perquè tots aquells comerços, llibreries o editorials que vulguen participar puguen sol·licitar-ho.

“Ja tenim confirmades la presència de 21 autors i autores entre signatures, presentacions i taules redones, a més d’altres activitats en col·laboració del Mercat Central, com una paella que es farà al carrer a través d’un curset de Sheila Llop amb productes del mateix mercat”, avança el regidor. També hi haurà una parada pròpia de la Fira del Llibre dins del mateix mercat, com a punt publicitari i d’informació abans i durant la fira.

 CatalanSpanish