Els carrers de Vila-real s’ompliran d’il·lusió amb la XI edició del festival Màgia x ací

Una quinzena de mags de prestigi internacional es donaran cita del 22 al 25 de març a Vila-real per a participar en la XI edició del festival Màgia x ací, que promet acostar novament l’il·lusionisme a cada racó de la ciutat.

Des dels carrers i el mercat, a les residències d’ancians, passant per l’Auditori, diferents enclavaments acolliran espectacles aptes per a totes les edats que prometen seguir sorprenent un públic experimentat i que “cada any ens rep amb els braços oberts i una gran predisposició a deixar-se portar per la màgia”.

Així ho ha assegurat el mag Yunke, director artístic del festival, que juntament amb el regidor de Cultura, Eduardo Pérez, ha presentat la programació. “Parlem d’un esdeveniment més que consolidat i que els espectadors esperen amb moltes ganes, tantes que fins i tot hem hagut d’avançar la venda d’entrades, ja que hi havia gran expectació”, indica l’edil. “Per a nosaltres és un festival de referència, perquè reuneix molts dels valors que volem transmetre, com és la qualitat dels artistes que passen per la nostra ciutat, la solidaritat en els esdeveniments per a les persones de la tercera edat o el trasllat de l’activitat al carrer, cosa a la qual a Vila-real estem acostumats”, apunta.

El festival obrirà el dijous 22 l’apartat de Màgia Solidària, que portarà al mag de la Vilavella, Yunke, i als vila-realencs Patricia Ferrero i Andy a les residències i centres d’ancians de la ciutat. Els espectacles són gratuïts i oberts, a més, a la participació dels familiars dels residents i treballadors dels centres.

Divendres serà el torn de la Màgia al carrer, amb una proposta de jocs i participació, on el públic gaudirà d’un món màgic en el qual res és el que sembla. Amb sessions a les 17.30 i 19.00 hores, Francis Zafrilla, Luigi Ludus i Adrián Conde seran els encarregats de traslladar les seues millors habilitats a la plaça Major.

Així mateix, la màgia assalta el mercat el dissabte a les 11.00 hores i a les 17.30 i les 19.00 hores arriba a la plaça Major, de la mà dels mateixos mags que divendres.
A la nit, la Gala internacional torna a l’Auditori a partir de les 22.30 hores, de la mà de Luis Larrodera, que exercirà com a conductor de l’espectacle, juntament amb Juan Mayoral, la portuguesa Solange Kardinaly, l’argentí Henry Evans i la xinesa Huang Zheng.

“Tots ells són mags molt reconeguts mundialment i hem tingut la sort que coincidisquen a Vila-real”, afirma Yunke, qui destaca el paper de les dones participants que “malgrat ser minoritàries en el gremi, cada vegada s’estan visibilitzant més i van trepitjant fort, amb un gran talent i espectacles sorprenents”.

Finalitzat l’esdeveniment, per al qual caldrà adquirir l’entrada prèviament (10 euros), a les 00.30 hores es produirà el truc d’escapisme que enguany tornarà a protagonitzar Yunke, amb Luis Larrodera com a presentador. “Serà una mostra de risc que ja presentem en el programa de televisió ‘El Hormiguero’ i va agradar molt, ja que és molt visual, així que esperem que la gent gaudisca del número”, manifesta.

La tradicional Gala Familiar tancarà el festival diumenge, recuperant l’horari de les 12.00 hores, a l’Auditori. El Mago Pako, Juan Luis de Jerez i Murphy sorprendran grans i menuts amb un espectacle molt atractiu per a públic de totes les edats. El preu de l’entrada és de cinc euros.

Les localitats es poden adquirir a l’Auditori Municipal de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores i en línia al web entrades.vila-real.es.

ValenciàEspañol