20 C
Valencia

Vila-real garantirà màscares de protecció per a tota la població després del confinament

El consistori ja té assegurades més de 50.000 unitats, entre les quals hi ha de diferents grandàries per a la població infantil, i estudia la fórmula per a un repartiment més massiu a partir de la setmana vinent.

- Publicitat -AVL

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui que gràcies a les gestions que l’equip de govern porta realitzant des de fa setmanes per a la creació d’un banc de màscares, l’Ajuntament estarà en disposició, a partir de la setmana vinent, de dur a terme accions per a un repartiment més massiu d’estos elements de protecció.

Ateses les recomanacions de les autoritats sanitàries i preveient que el Govern central autoritzaria l’eixida controlada de la població infantil, “des de l’Alcaldia portem ja dies treballant en la creació d’este banc de màscares, no sense dificultat per la situació del mercat i l’escalada de preus”, ha explicat l’alcalde, José Benlloch.

Gràcies a estes gestions, el consistori està en condicions de disposar en pocs dies de més de 50.000 unitats i estudia la fórmula de fer-les arribar a la ciutadania perquè “en el moment en què puguem començar a tornar a poc a poc a la normalitat no hi haja ningú que es quede sense este element de protecció en una primera fase de la desescalada i que puguem garantir la seguretat i el compliment de les normes sanitàries”.

La previsió és que en les pròximes setmanes el banc de màscares puga aconseguir una provisió de prop de 100.000 unitats. Entre les unitats que ha adquirit l’Ajuntament hi ha també màscares de diferents grandàries pensades per a la població infantil “perquè a partir del moment que els més xicotets puguen eixir de manera controlada al carrer serà obligatori que utilitzen estos elements de protecció”.

En concret, s’ha realitzat una compra de màscares de tres grandàries (dues per a xiquets de poca edat i una per a adolescents-adults). L’alcalde mantindrà este dimecres una reunió telemàtica amb els directors dels centres educatius, amb els qui està en permanent contacte a través de la regidora d’Educació, Aida Beteta, per a detallar-los les accions que està duent a terme l’equip de govern referent a això i analitzar possibles fórmules per a un repartiment adequat de les màscares perquè arriben de manera correcta a les famílies.

Benlloch ha recordat que la Generalitat Valenciana ja ha assegurat el repartiment gratuït per a les persones majors de 65 anys i malalts crònics a través de les farmàcies i ha assenyalat que “sabem que moltes de les nostres empreses estan garantint també que els seus treballadors disposen d’estos elements de protecció”; però “des de l’Ajuntament, veient les dificultats que existeixen en el mercat, hem volgut garantir una provisió perquè tota la ciutadania tinga accés en esta primera fase d’eixida del confinament, i després de moltes gestions i tràmits l’hem pogut fer a preus molt competitius”, insisteix l’alcalde. L’equip de govern calcula que la inversió total per a l’adquisició de màscares rondarà els 100.000 euros.

El banc de màscares de l’Ajuntament de Vila-real s’està nodrint de diferents accions com la compra centralitzada de 20.000 unitats a través de la Diputació de Castelló o les 15.000 màscares higièniques reutilitzables que estan confeccionant un grup de 60 voluntaris i voluntàries, amb la tela especial aportada per l’empresa local Dolores Cortés, i seguint un protocol avalat per l’entitat Valencia Cose i la Universitat de València. De fet, l’alcalde de Vila-real ha volgut agrair de nou l’exemple de solidaritat dels voluntaris així com de l’empresa Dolores Cortés que, igual que moltes altres de la ciutat, està ajudant de manera desinteressada en esta crisi sanitària.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,707FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià