Vial-real celebrarà dos congressos referents en mediació policial i escolar on projectarà el seu lideratge internacional

La ciutat de Vila-real serà aquesta setmana l’epicentre del debat internacional al voltant de l’aplicació de tècniques mediadores, amb la confluència, a partir de dimecres, de dos congressos referents en el seu àmbit. El III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial i la IX Jornada d’Alumnes Mediadors, que en aquesta edició adquireix abast europeu, congregaran a la ciutat, experts de prestigi internacional i més de 1.200 persones per abordar la mediació com a metodologia per a la gestió de conflictes, tant a l’aula com en la seguretat pública.

Tots dos seminaris, a més, se celebraran en dos dels edificis reconvertits en els últims anys en espais de congressos: el Centre de Congressos, Fires i Trobades, on demà es desenvoluparan les jornades de mediació escolar que organitza anualment l’IES Miralcamp; i el Centre de Convencions el Molí, que acollirà, del 21 al 23, la tercera edició d’un dels certàmens capdavanters en l’àmbit de la mediació policial. “En un sol dia, la ciutat de Vila-real posarà de manifest tot el seu cabal i capacitat en una àrea de la qual ens sentim particularment orgullosos: la cultura de la pau i el consens. I ho farem amb els dos puntals que ens han permés arribar a ser el referent internacional que som hui en aquest àmbit, la nostra Policia Local i l’institut Miralcamp. Dues entitats que van ser pioneres a aplicar aquesta metodologia i que hui dia segueixen marcant la pauta més enllà de les fronteres locals i nacionals”, valora l’alcalde, José Benlloch. “Aquesta demostració de potència”, agrega, “no hauria sigut possible sense l’aposta realitzada en els últims anys per la disciplina de la mediació i per fer de Vila-real una Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments, amb una xarxa d’infraestructures i dotacions per a donar resposta a necessitats de tipus molt diversos”.

El III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial arreplegarà a partir de dimecres el testimoni de les dues primeres edicions, amb les quals Vila-real va consolidar el seu posicionament estratègic en aquest sector, que li va valdre en 2017 ser considerada com a capital mundial de la mediació policial, en el congrés celebrat al Canadà.

Paral·lelament, la IX Jornada d’Alumnes Mediadors i II Trobada d’Innovació i Excel·lència Educativa congregarà al Centre de Congressos, Fires i Trobades 875 persones en la seua edició més europea. Entre uns altres, la trobada servirà per a presentar els resultats del projecte europeu Medes, liderat per l’Ajuntament de Vila-real, l’IES Miralcamp i El Porc Espí al costat dels socis de la ciutat de Sacile.

ValenciàEspañol