El Mercat Medieval recorda els 745 anys del naixement de Vila-real amb tres dies d’activitats de l’època

Vila-real continua immersa en els actes commemoratius del 745é aniversari de la fundació de la ciutat. Per això, els dies 22, 23 i 24 de febrer comptarà amb el tradicional Mercat Medieval, que se situarà als voltants de la plaça de Bayarri i de la basílica de Sant Pasqual.

Com cada any, hi haurà tot tipus d’exhibicions, teatre, dansa, música, mostra d’oficis, activitats per als més menuts i una càmera de tortures, tot això ambientat amb l’atrezzo històric estrenat l’any passat, que compta amb banderoles i estendards dels principals escuts, blasons i símbols heràldics dels alcaldes de Vila-real a l’Edat Mitjana.

El divendres 22, a les 18.15 hores tindrà lloc la inauguració oficial, que començarà amb un pregó d’inauguració, música folk, cercavila musical i teatre, que donaran vida al recinte durant tota la vesprada. A la nit també es podrà gaudir d’exhibicions com Sor Violeta, de la Troupete, i música andalusí, a càrrec de Treefolk, entre altres.

El dissabte i diumenge les activitats tornaran a prendre els carrers del mercat, des de les 10.30 hores a les 14.30 i de 17.30 fins a les 23.00 hores, amb teatre, cercaviles, música i diferents activitats per a tots els públics.

“Com cada any, els veïns i visitants que acudisquen al Mercat Medieval podran recórrer desenes de llocs de venda, on s’oferirà una àmplia varietat d’actes i espectacles itinerants que dotaran de major contingut a la fira durant els tres dies”, explica el regidor d’Economia, Xavier Ochando.

“Les mostres d’artefactes de l’època, la cambra de tortures, el racó infantil i l’àmplia varietat de productes gastronòmics i artesans, com cosmètica natural, pans, embotits, adobats, fruits exòtics o formatges, faran les delícies de tot aquell que s’anime a passejar pel recinte, al mateix temps que podran veure als artesans, arribats des de diferents punts, en ple procés de creació dels seus productes”, conclou.

CatalanSpanish