1.500 en 2017, són les atencions dels programes dedicats als menors de la Regidoria de Serveis Socials de Vila-real

L’àrea que dirigeix Álvaro Escorihuela compta amb serveis com l’Aplec de Temps Lliure, el Promou, el Centre Ziga-Zaga, el Seafi o el Centre de Dia Espardenyers.

530
El president ha remarcat "la sensibilitat" del Govern d'Espanya respecte a esta connexió, que ha definit com "un dels grans eixos europeus".

Els programes d’atenció a menors que impulsa la Regidoria de Serveis Socials han beneficiat a 1.500 xiquets i joves al llarg de l’any 2017. El regidor de l’àrea, Álvaro Escorihuela, ha fet balanç de l’anterior exercici centrant-se en aquests serveis centrats en la integració dels més menuts.

“Es tracta de programes d’atenció a la infància i l’adolescència que, en alguns casos són específics para determinats perfils i casos derivats pels tècnics de l’àrea, però en uns altres estan oberts a tots els públics, independentment de la seua situació, ja que el que es persegueix és la integració de tots els xiquets”, afirma l’edil.

Un dels serveis amb major ús ha sigut l’Aplec de Temps Lliure, que “des de 2016 compta amb tres modalitats, com són el de Pasqua, el d’Estiu i el de Nadal”. En 2017 un total de 120 xiquets van participar en aquesta iniciativa durant la Setmana Santa, mentre que al Nadal van ser 100 els inscrits.“A l’estiu és quan major afluència hi ha, ja que també hi ha més places, de manera que en 2017 van ser 857 els participants en els diferents torns”, indica Escorihuela.

D’altra banda, el responsable de l’àrea destaca altres programes, com el Promou, d’intervenció comunitària, l’objectiu del qual és oferir un espai d’integració per als menors i les seues famílies. Al llarg de tot el programa, els joves participen en nombroses activitats d’oci dins i fora de la ciutat i en 2017, a més, van eixir d’excursió a AssaltapinsDinópolis i Aquarama. “Aquesta iniciativa requereix un treball extra per part dels tècnics, que fan una gran tasca”, assegura.

El Centre Ziga-Saga, situat en la casa de barri de Sant Fernando, és un altre dels serveis que al llarg de tot l’any, excepte a l’agost, durant totes les vesprades ofereix una alternativa lúdica per a tots els xiquets d’entre cinc i 12 anys. “La mitjana mensual que tenim és d’una quinzena o vintena de xiquets participants”, afirma.

D’altra banda, el Servei Especialitzat d’Atenció a la Família i la Infància (Seafi) ha atés 330 famílies, “abordant múltiples problemàtiques que necessiten una atenció especialitzada”, assenyala Escorihuela. “Comptem amb una psicòloga i dos educadors socials i una subvenció per part de la Generalitat”, afig.

Finalment, l’edil destaca el paper del Centre de Dia Espardenyers, que en 2017 ha atés 37 joves de 16 a 18 anys i, en alguns casos, a adolescents de 16 a 18. “Molts vénen derivats dels Serveis Socials, uns altres del Seafi, uns altres pels instituts, així com per iniciativa pròpia i per altres motius”, especifica, al mateix temps que assenyala que compten amb tres professionals que s’encarreguen del servei, també subvencionat en un 90% per part de la Conselleria.

“Estem satisfets per haver pogut atendre a tants xiquets i joves gràcies a uns serveis que, en part són de prevenció, que ajuden al fet que ningú es quede sense oportunitats i a la correcta integració de tots en la nostra societat”, conclou.