La Gastronomia serà la protagonista en Vila-real amb la ‘Mercatapa, sabors del mercat’

La cita serà els dies 17 i 24 de març en el mercat i els locals adjacents, on es podran degustar els aperitius per dos euros i hi haurà activitats infantils.

La programació estable del Mercat Central impulsa els pròxims dissabtes 17 i 24 de març una nova activitat que, sota el nom de ‘Mercatapa, sabors del mercat’, acostarà el Mercat Central i els negocis hostalers de la zona als veïns, amb una proposada culinària de saboroses tapes, la recaptació de les quals es destinarà a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Vila-real.

El regidor d’Economia, Xavier Ochando, i la dietista i nutricionista Sheila Llop, han presentat la iniciativa, que “suposa un pas més en la programació, que aporta no solament una col·laboració més directa i física entre el Mercat Central i els bars i les terrasses de Vila-real, sinó que també suposa sumar el valor afegit de la solidaritat a l’esdeveniment”.

I és que, aquells que acudisquen al Mercat de 10.00 a 13.30 hores, podran triar entre tres tapes diferents per un preu de dos euros cadascuna, donatiu que es destinarà íntegrament a AECC. “Per a l’activitat comptarem amb les receptes saludables de Sheila Llop, amb els voluntaris de l’associació i amb els alumnes del mòdul d’hostaleria del programa T’avalem, que ajudaran a elaborar les tapes amb productes del Mercat”, apunta.

La principal novetat és que “ningú haurà de degustar les tapes dret, sinó que les podran portar als establiments i terrasses del Gaucho, Món Orxata, Ca Esteve i Gastro cafè Alex y Eze, situats als voltants, que col·laboren amb la iniciativa, de manera que també podran consumir begudes o altres productes, generant economia en aquests negocis i fomentant la participació de les famílies”, assenyala Ochando.

En aquest sentit, Sheila Llop indica que l’objectiu és “acostar les famílies joves a fer la compra i gaudir del Mercat Central, alhora que es col·labora en una iniciativa solidària”. Per a açò, s’han programat activitats infantils en l’aula del Mercat per a permetre que “els xiquets estiguen atesos i gaudisquen d’activitats amb valor pedagògic, mentre ells passen un matí diferent gaudint de la gastronomia”.

Entre les propostes de les quals podran gaudir els més xicotets hi haurà jocs de construcció i cotxes, un taller de pintura relacionat amb la temàtica del mercat, aliments varis, un altre taller amb material reciclat i dansa per a interrelacionar-se.

“Volem que els nostres veïns, a més de recuperar bons hàbits, col·laboren amb la recerca d’AECC”, assenyala Llop, qui assegura que s’elaboraran 100 tapes en cadascuna de les dues sessions programades i anima a gaudir de la “qualitat i la proximitat dels nostres negocis hostalers i del mercat en Mercatapa”.

ValenciàEspañol