27.9 C
Valencia

Vila-real aprova el pagament de 742.000 euros a proveïdors per a fer front a la crisi del COVID-19

És el primer ple que se celebra dins de l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus de manera telemàtica.

- Publicitat -AVL

Vila-real celebra el seu primer ple dins de l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus de manera telemàtica, un fet que és la primera vegada que es produeix en la història del consistori.

La sessió, amb caràcter extraordinari, ha comptat en el saló de plens únicament amb l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, el secretari i l’interventor, mentre que els 24 edils de la corporació han intervingut per videoconferència, per a complir amb les mesures de prevenció per la pandèmia del COVID-19.

La imatge del saló de plens del consistori hi ha sigut desoladora, ja que com hem explicat anteriorment estava buit, no només perquè no estigueren els 24 edils, sinó també perquè tampoc hi han pogut assistir ni els mitjans de comunicació, ni els ciutadans, com és habitual.

El plenari ha començat amb un minut de silenci per totes les víctimes del coronavirus i amb un aplaudiment en reconeixement a tots aquells que estan lluitant contra el virus i treballant per a superar esta situació excepcional i mai viscuda en la democràcia del nostre país.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha agraït als partits de l’oposició les propostes que han traslladat a l’equip de govern per a ajudar a les famílies i l’economia a què puguen tirar avant i ha assenyalat que “en algunes qüestions ens trobarem i podrem arribar a acord i en unes altres, no”, però ha valorat com a positiva esta línia de treball conjunt.

El primer lloc, el Ple hi ha aprovat el pagament de 742.000 euros a proveïdors que van fer treballs per a l’ajuntament durant l’exercici anterior, que se sumen als 2,4 milions d’euros que es van aprovar anteriorment perquè les empreses puguen respirar un poquet dins de la crisi provocada per la pandèmia del COVID-19.

Esta decisió hi ha tirat endavant amb els vots a favor de PSOE i Unides Podem, i l’abstenció dels partits de l’oposició, PP, Ciutadans, Compromís i VOX. Xus Madrigal, regidor d’Economia ha exposat que les factures corresponen a serveis com a neteja, manteniment, teleassistència, publicitat, impremta, etc. la tramitació de les quals s’ha retardat per diferents motius o que no tenien consignació pressupostària en el moment en què es van realitzar però que eren totalment necessaris i que estan acreditats pels corresponents tècnics i regidors delegats. L’edil ha assenyalat la importància de donar llum verda a estos pagaments en un moment en què la crisi sanitària ha provocat el cessament d’activitat de moltes empreses o la caiguda de facturació i “els grans perjudicats són aquelles empreses o autònoms sense pulmó econòmic per a fer front a estos mesos de paralització”.

Pel que l’edil ha demanat el suport a l’oposició per a aprovar estos pagaments que suposen “injectar economia de manera directa al carrer”.

Per la seua part, Benlloch, ha recordat que, seguint la prioritat d’atendre als qui més el necessiten, el consistori té al dia el pagament de les ajudes socials.


Per a finalitzat, l’alcalde ha enviat a tots els vila-realencs un “missatge d’optimisme perquè estic molt segur que som un poble emprenedor que ha sabut eixir de mil problemes, ara també ho farà, amb el pulmó industrial potent que tenim i altres sectors com l’agroalimentari, que també està donant la cara i lluitant, confiem que anem a ser capaces d’eixir. Els primers que donarem exemple serem nosaltres, l’Ajuntament per a intentar ajudar el màxim possible, dins dels nostres recursos”.

Un aplaudiment unànime de tots els intervinents i segurament que d’alguna persona que estava seguint la sessió plenària per Youtube des de casa ha donat per finalitzat este ple tan atípic històricament.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,716FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022

Ondara detecta un nou brot de coronavirus en una empresa local

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 46 persones malaltes

Massamagrell detecta un nou brot de coronavirus en una empresa local

Es tracta d'un més dels nombrosos brots que continuen creixent en la Comunitat Valenciana des de l'inici de la pandèmia

Sanitat declara que hi ha un brot de coronavirus a Navarrés en “un ámbit educatiu”

Se tracta d'un focus dins "l'ámbit educatiu" però la Conselleria de Sanitat no ha donat dades de entorn a quin centre educatiu és.
- Advertisement -

: Valencià