Per a compatibilitzar l’us comercial i veïnal el pàrquing de la plaça Colom de Vila-real reobri amb un nou sistema de funcionament

Vila-real estrena aquest divendres 11 de maig el renovat pàrquing subterrani de la plaça de Colom, que compta amb un nou sistema de funcionament rotatori per a compatibilitzar el seu ús per part de clients i veïns de la zona.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, i el gerent de l’empresa GimeconsJorge Cubero, encarregada de la remodelació, han visitat el recinte, després de la seua adequació i millora. “Aquest pàrquing que fins al moment havia sigut d’ús espontani s’ha convertit en zona blava gratuïta, una regulació que permetrà compatibilitzar els interessos dels veïns i també dels clients del centre comercial obert i del Mercat Central”, explica.

Amb un pressupost de 74.000 euros més IVA, “s’ha escomés una obra modesta, però molt útil, l’objectiu de la qual ha sigut homologar la seguretat i condicionar i millorar l’espai, que després dels treballs compta amb 21 places de capacitat i espai reservat per a motos i bicicletes”, indica. De dilluns a divendres, els usuaris que acudisquen a fer compres o gestions a la zona centre podran estacionar de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores durant un màxim d’una hora, assenyalant l’hora d’arribada en la part davantera del vehicle. També podran fer-ho en dissabte de 9.00 a 14.00 hores.

“Hem dissenyat uns discos perquè els conductors puguen mostrar amb facilitat l’hora a la qual han aparcat”, apunta l’edil, qui aclareix que “fora d’aquest horari seran els veïns els qui puguen fer ús del pàrquing”.

Tal com afirma Obiol, es deixarà un període d’adaptació “i estem segurs que els ciutadans respondran amb el màxim civisme”. El responsable de Territori insisteix, “és un pàrquing gratuït, lliure i públic per al qual s’ha comptat amb el consens i la participació dels veïns de la zona, perquè nosaltres sí que ens creiem la participació ciutadana i, a més d’explicar-los tots els passos, hem escoltat totes les seues preocupacions, suggeriments i propostes per a respondre a les necessitats de tots”.

“Aquest aparcament és el primer de Vila-real que ofereix tota la informació rellevant en temps real, com el nombre de places disponibles i si està lliure o complet, gràcies a dos marcadors instal·lats a l’entrada i a l’interior”, expressa.

Així mateix, Obiol ha agraït a l’empresa encarregada de les obres el treball realitzat, “ràpid i a l’altura de les circumstàncies”. “A partir de demà tindrem un pàrquing lliure per a tota la ciutadania i per als visitants, xicotet i senzill, però de gran utilitat per a seguir generant oportunitats als negocis de la zona centre, que serà un gran complement per a l’aparcament que tenim a la plaça Major”, conclou.

CatalanSpanish