Les Festes de Sant Pasqual de Vila-real han estat marcades per l’alta participació i el bon acolliment dels canvis i novetats en el programa

La ciutat acomiada 10 dies de festes marxades per les reeixides modificacions en alguns dels 220 esdeveniments i per una reducció de les queixes per molèsties.

Les festes en honor a sant Pasqual de Vila-real van posar el punt final amb el tradicional castell de focs artificials i el balanç torna a ser, una vegada més, molt positiu, per part de l’Ajuntament, com de la Junta de Festes i els ens organitzadors, així com des de l’àmbit de la Seguretat Ciutadana.

El regidor de Festes, Javier Serralvo, acompanyat pel president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i per l’intendent cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha destacat que els festejos, en un any en el qual es compleixen 400 anys de la beatificació del patró, han estat marcats per l’alta participació, així com per la tranquil·litat i per alguns canvis i innovacions introduïts que han tingut un gran acolliment.

PublicitatAVL

Serralvo ha agraït el treball que han realitzat tant la Junta de Festes, com la Comissió de Penyes, els cossos de seguretat, Protecció Civil, Creu Roja, Serveis Públics, Normalització Lingüística, Noves Tecnologies, empreses col·laboradores “i tanta gent que s’implica en cos i ànima perquè tot isca a la perfecció”.

Tant Serralvo com Colás han destacat el bon acolliment d’algunes de les modificacions introduïdes enguany en el programa, com han sigut l’obertura del Concurs de paelles tant a penyes com a la resta de veïns; el canvi d’horari i ubicació dels empedrats, que han triplicat l’assistència; el canvi del macro sopar de veïns a la plaça del Llaurador, amb 2.200 assistents, o la nova ubicació per a la concentració prèvia a l’ofrena per a oferir major comoditat als participants.

“Cada any intentem seguir millorant i introduir canvis que ajuden a fer unes festes al gust de tots, encara que és una cosa molt difícil”, indica Colás, qui destaca la gestió de prop de 60 escenaris al llarg dels 10 dies; la instal·lació de més WC químics en diferents punts per a augmentar la neteja; la participació de 350 persones a la pujada al campanar; la inscripció d’unes 60 persones a la concentració de Pasquals, Pasquales i cognom Villarreal, o l’organització d’actes per als xiquets com concerts, les activitats de Jugant, jugant, la fira o d’altres. “Les actuacions musicals han sigut part dels punts forts i molts veïns s’han sorprés amb alguns grups, com In vivo, que van deixar molt bona sensació en el públic”, apunta.

D’altra banda, l’intendent cap de la Policia Local assegura que “han sigut unes festes massives, amb una gran afluència de visitants i un nivell 4 d’alerta antiterrorista”. No obstant això, han descendit les queixes per molèsties de les penyes, 50 enfront de les 65 de l’any anterior. No obstant això, sí que s’han interposat més denúncies per molèsties al veïnat, amb un total de 14 per excés d’horari i traure aparells de megafonia a la via pública amb excés de soroll, cosa que contrasta amb l’any anterior, quan no va haver-hi cap denúncia, “ja que en el primer avís cessaven les molèsties”. El mateix ha ocorregut amb les denúncies per embrutar la via pública, que han sigut dues enguany. No obstant això, en aquesta ocasió no s’ha interposat cap sanció per venda ambulant, mentre en 2017 va haver-hi huit.

D’altra banda, nou persones han sigut denunciades per orinar en la via pública, mentre en 2017 només va ser una i també han augmentat les denúncies per alterar la seguretat col·lectiva, passant de cinc fa un any a 12 en aquesta edició. A més, s’han registrat set infraccions administratives per alcoholèmies al volant (tres menys que en 2017) i quatre delictes, en superar la taxa de 0’60, enfront de les huit de l’any anterior. A aquestes xifres se sumen les quatre denúncies per conduir sota els efectes de les drogues,una menys que en 2017, i dues detencions per baralles.

“En el cas de la conducció sota els efectes de substàncies estupefaents sí que han descendit els casos, a causa de la conscienciació”, explica Nieto, qui afig que també s’han registrat menys ferits en els actes taurins que fa un any. “Han sigut tres persones i un any abans van ser set”, explica, “totes elles es recuperen favorablement de les seues ferides”.
“Les festes s’organitzen per a potenciar la convivència entre els veïns i per a generar economia en la ciutat i tots dos objectius s’han aconseguit, gràcies al treball, esforç i il·lusió de la Junta de Festes i la col·laboració de tots”, conclou.

Esta publicació està disponible en : Valencià