Els xiquets de Vila-real podran gaudir d’activitats i menjador a l’Aplec i el Campus de Pasqua en vacances

La nova edició dels aplecs oferirà 100 places en els col·legis Concepción Arenal i Escultor Ortells i altres 15 a la Panderola per a alumnes amb capacitats diferents.

El regidor de Serveis Socials, Àlvaro Escorihuela, ha presentat una nova edició de l’Aplec de Temps Lliure i Campus Natura de Pasqua, que per primera vegada s’integren per a oferir activitats adaptades a les diferents necessitats dels xiquets i xiquetes de Vila-real i les seues famílies. Amb aquest objectiu, s’ofereixen 115 places, de les quals 100 es distribueixen en els col·legis Concepción Arenal (50) i Escultor Ortells (50), i les altres 15 al Col·legi d’Educació Especial La Panderola, per a xiquets i xiquetes amb capacitats diferents.

“El Campus Natura i l’Aplec de Pasqua, dos serveis pioners que hem impulsat en els últims anys per a donar cobertura als menors en totes les èpoques de vacances de l’any i que, fins ara, han funcionat de manera independent, s’integren per primera vegada, incorporant també a Pasqua la possibilitat de menjador i desdejuni, per oferir a les famílies vila-realenques la possibilitat que els seus fills gaudisquen d’activitats i cobertura de menjador en igualtat de condicions, siga quina siga la situació econòmica o necessitats específiques dels menors”, assenyala Escorihuela.

Amb aquest objectiu, l’Aplec i Campus de Pasqua tindran lloc els dies 28 de març i 3,4, 5 i 6 d’abril, de manera que es donarà cobertura tots els dies laborables que els xiquets tenen vacances a l’escola. Les activitats, adaptades a les diferents necessitats dels alumnes, es desenvoluparan de 9.00 a 13.00 hores, que s’amplien de 8.00 a 15.00 hores en els casos dels menors que facen ús dels serveis de desdejuni i menjador, respectivament.

El cost de les activitats és de 10 euros, subvencionats al 50% o 100% segons les circumstàncies familiars i dels alumnes, de manera que “queda garantit que cap xiquet ni xiqueta de Vila-real que vulga gaudir d’aquestes activitats lúdiques i educatives, anar al menjador o prendre també el desdejuni al col·legi podrà fer-ho, amb independència de les circumstàncies familiars i amb una especial atenció en els casos de persones amb capacitats diferents”.

“L’Ajuntament de Vila-real aposta per les persones, per ajudar les famílies en la conciliació de la vida laboral i per garantir que tots els xiquets i xiquetes tinguen assegurades les necessitats bàsiques. Amb aquest objectiu, vam ampliar l’Aplec d’Estiu i vam crear, per primera vegada, el Campus Natura i els aplecs de Nadal i Pasqua. Una aposta en la qual seguim treballant per oferir sempre el millor servei”, conclou.

ValenciàEspañol