Vila-real honra al seu patró, Sant Pasqual, amb diferents actes religiosos

La corporació municipal, encapçalada per l'alcalde, José Benlloch, la reina de les Festes i la seua Cort d’Honor, han participat en la mascletà a càrrec de la pirotècnica Martí, que ha tingut lloc a la plaça de la Panderola

PublicitatAVL

Vila-real ha celebrat hui la jornada més important de les seues Festes, el dia del seu patró Sant Pasqual. Les jornades entorn del Sant, vam començar amb la Santa Missa Pontificial a la basílica de Sant Pasqual, presidida pel bisbe de la diòcesi de Segorbe- Castelló, Casimiro López, i que ha comptat amb la intervenció de la Coral sant Jaume, Veus de Cambra, l’Orquestra Supramúsica i la Unió Musical la Lira, encarregades d’interpretar la missa solemne dedicada a Vila-real del mestre i Fill Predilecte Rafael Beltrán.

La corporació municipal, encapçalada per l’alcalde, José Benlloch, la reina de les Festes i la seua Cort d’Honor, han participat en la mascletà a càrrec de la pirotècnica Martí, que ha tingut lloc a la plaça de la Panderola

PublicitatRovira  

A la vesprada, han continuat els actes religiosos en honor a Sant Pasqual, amb la processó, que durant el seu recorregut pels diferents carrers del centre s’ha procedit al volteig i repic manual de les campanes de la basílica pel grup d’Amics de les Campanes de sant Pasqual.

Com a senyal d’identitat és tradicional a Vila-real que les comunions s’avancen respecte a altres municipis pel fet que els xiquets i xiquetes que han pres la primera comunió participen en la processó. Els xicotets van lluir els seus vestits i van repartir pètals de flors als seus familiars i coneguts que no es van perdre la processó.

Així mateix, el protocol marca que la comitiva la tanquen les autoritats i la reina i dames de la ciutat.

La gastronomia també ha tingut el seu lloc, en un dia tan especial per a la ciutat de Vila-real amb la celebració a la plaça del Llaurador del XIV Sopar de germanor per a veïns i veïnes, organitzat per la Junta de Festes i la Regidoria de Participació Ciutadana.

Publicitat