Per a convertir a Vila-real en un autèntic poliesportiu a l’aire lliure destina 3,3 milions d’euros

La Regidoria d’Esports compta amb un pressupost ‘prudent i responsable’ que preveu l’ampliació de la zona de workout d’Alaplana i la creació de dos nous recintes, a més d’escometre millores a les instal·lacions esportives

balanç

La Regidoria d’Esports compta aquest 2018 amb un pressupost de 3,3 milions d’euros que serviran per a convertir la ciutat en un autèntic poliesportiu a l’aire lliure. Així ho ha afirmat el regidor de l’àrea, Javier Serralvo, que ha presentat el desglossament de la partida econòmica, en la qual s’inclouen les despeses de personal, les ajudes als 65 clubs esportius de la ciutat i el pla de manteniment d’instal·lacions, “que són els principals punts en els quals invertim el pressupost”.

“Hem tingut moltes dificultats per a configurar una partida econòmica a causa del llast de l’urbanisme del PP, que segueix perjudicant any rere any tots els projectes de futur d’aquest Ajuntament”, lamenta Serralvo, “però malgrat tot hem intentat que aquestes circumstàncies no paren la màquina i hem programat diferents propostes per a seguir endavant amb el nostre model de Ciutat de la Salut i de l’Esport”.

PublicitatAVL

Serralvo ha recordat que cadascun dels 65 clubs compten amb un patrocini per part del Servei Municipal d’Esports (SME) perquè “mantinguen les seues activitats i seguisquen ajudant a mantindre un intens calendari tot l’any amb esdeveniments esportius”.

Així mateix, la part de manteniment de les instal·lacions esportives és una de les més importants. “Des de la nostra arribada en 2011 hem engegat la nova piscina d’estiu, que es reobri aquest divendres, 22, el pavelló Melilla i la Ciutat Esportiva Municipal, entre altres infraestructures, que requereixen un manteniment perquè tot estiga en les millors condicions, ja que donen servei a milers d’usuaris”, apunta.

En aquest sentit, destaca que “només en neteja se’n van 460.000 euros, en electricitat 235.000, en gas 97.000 i en reparacions uns 120.000 euros”. Per això, indica que “no tot és tan fàcil com obrir la persiana i ja està, cada edifici porta unes despeses i uns serveis que cal prestar de la millor manera, per açò encara que tenim un pressupost humil volem destinar-ho al benestar de les persones, i no a inaugurar edificis”.

Així, a les millores que es realitzaran en diversos espais municipals, Serralvo suma totes les actuacions que es duran a terme en les instal·lacions a l’aire lliure. “Som una ciutat oberta, que durant tot l’any organitza esdeveniments en el carrer, on també practiquen centenars de persones, per açò volem centrar-nos a completar el nostre projecte per a convertir a Vila-real en una ciutat esportiva a l’aire lliure”, manifesta.

Per aquest motiu, enguany es farà realitat una de les peticions dels últims Pressupostos Participatius, com és l’ampliació i millora del circuit de workout del jardí d’Alaplana i es crearan dues noves zones al costat de la piscina Yurema Requena i el pavelló Melilla. “Aprofitarem els elements que es retiren per a donar cabuda al nou punt d’Alaplana en els altres dos punts, que seran de gran utilitat també als afeccionats del crossfit”, detalla. Serralvo apunta que “es tracta d’una manera de completar la xarxa, ja que al Termet hi ha un altre sport point, i a més es milloraran el carril de running”.

A aquesta actuació se sumarà la construcció de la pista d’atletisme en la CEM, que “esperem que estiga després de l’estiu” i també es contempla la millora d’instal·lacions. Concretament, dues de les propostes que destaca Serralvo com a prioritàries amb la remodelació de la instal·lació d’aigua calenta en el camp de Fundació Flors, amb una inversió de prop de 60.000 euros, i la instal·lació de bicicletes més modernes en el gimnàs de la piscina Yurema Requena. “Un pressupost prudent i responsable amb el qual s’intenta fer tot el possible per a millorar en l’àmbit esportiu”, conclou.

 

Esta publicació està disponible en : Valencià