Vila-real estableix un protocol de coordinació per a posar fi als abocadors il·legals en el terme municipal

La mesura permetrà reforçar la vigilància dels punts sensibles, localitzats en la perifèria de la ciutat, al costat de camins rurals.

L’Ajuntament de Vila-real ha activat un pla per a abordar el problema dels abocaments incontrolats en el terme municipal i acabar amb esta pràctica il·legal localitzada en diferents punts de la perifèria de la ciutat, especialment al costat de camins rurals. En el marc de les accions per a posar fi a esta problemàtica, s’ha acordat un protocol de coordinació entre el departament de Serveis Públics i la Policia Local per a facilitar la localització, vigilància i sanció d’estes infraccions. Per a això, este matí s’han reunit a l’Ajuntament els regidors responsables de Serveis Públics i Seguretat Ciutadana, Francisco Valverde i Silvia Gómez, respectivament, al costat del comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i el tècnic de SPV, Miquel Adsuara.

“Seguint les accions d’este pla, i tal com ens vam comprometre en el Ple, estem fent passos per a acabar amb estes accions incíviques que danyen el medi ambient i degraden el nostre terme municipal”, explica Valverde, qui detalla que la major part dels abocaments són d’enderrocs d’obra, encara que també es depositen estris i altres residus.

En l’actualitat, SPV té localitzats una desena de punts sensibles en els quals s’han produït abocaments il·legals, situats la majoria en la perifèria de la ciutat, pròxims a camins rurals. Així, s’han realitzat neteges en el camí Betxí (al costat de l’AP-7); camí Cedre (prop de l’N-340); carretera de Borriana (al costat de l’N-340); camí Segon Sedeny (prop de l’ecoparc); camí Torrehermosa; camí Tercer Sedeny; camí Molí Roqueta i camí Quart Sedeny.

En la reunió d’este matí s’ha establit el protocol d’actuació pel qual el departament de Serveis Públics traslladarà periòdicament a la Policia Local un llistat dels punts en els quals es registren estos abocaments incontrolats perquè una patrulla realitze labors de control, vigilància i sanció, ja que, segons recorda el regidor de Serveis Públics, “estes infraccions comporten una sanció econòmica”.

Valverde incideix en què “és necessari conscienciar a la ciutadania de què es tracta d’una pràctica il·legal” i que Vila-real “compta amb un ecoparc, a més d’un servei de recollida de voluminosos, tots dos totalment gratuïts, que garanteixen el correcte tractament i gestió d’estos residus”. De fet, una altra de les accions que realitzarà la Regidoria de Serveis Públics serà reforçar la informació i sensibilització a través de campanyes informatives en les quals no sols es recordarà l’existència d’estos serveis sinó que també s’advertirà sobre les sancions econòmiques que comporta l’abocament il·legal de residus.

CatalanSpanish