19.9 C
Valencia

Vila-real garanteix el servei de l’autobús urbà i la mitja hora gratis del pàrquing

L'alcalde defensa que es tracta de serveis públics “essencials” per a la ciutat i recorda que l'equip de govern està treballant per a regularitzar la prestació de tots dos.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat el pagament de 156.378 euros de factures corresponents a dos serveis públics “essencials” com el nou autobús urbà gratuït i la mitja hora gratis de l’aparcament de la plaça Major que en el seu moment es va acordar amb l’empresa concessionària per a dinamitzar l’activitat comercial.

La sessió plenària extraordinària ha avalat, amb els vots a favor de l’equip de govern de PSPV i Unides Podem, i el vot en contra de Partit Popular, Compromís, Ciutadans i Vox, el pagament d’esta quantitat que, tal com ha explicat l’alcalde i responsable d’Hisenda, José Benlloch, correspon a factures pendents de 2018 de dos serveis públics “essencials per a la ciutat” que són a més “especials”, ja que per les seues característiques no es poden prestar en lliure competència.

Benlloch ha detallat els motius de la necessitat d’aprovar de manera urgent este pagament abans del 31 de desembre donat que, en cas de no ser així, es produiria “un retard de diversos mesos que perjudicaria les empreses concessionàries, que podrien sol·licitar fins i tot interessos de demora al consistori”.

El primer edil ha reconegut que es tracta de dos serveis que es presten en unes condicions excepcionals, ja que “van ser heretats del govern del PP sense contracte”. Esta situació, unida a altres circumstàncies com els canvis legislatius o les dificultats econòmiques de l’Ajuntament, ha complicat poder regularitzar administrativament la prestació de tots dos serveis encara que Benlloch ha insistit que “estem treballant i esperem que en este 2020 es puga solucionar favorablement”.

- Publicitat -

Mentrestant, l’única via per a poder pagar estes factures pendents és el reconeixement extrajudicial de crèdit, tal com ha explicat Benlloch.

L’alcalde ha insistit que la quantitat que s’abona d’esta manera suposa únicament un 0,2% del pressupost municipal i “els informes acrediten que els treballs s’han realitzat, les factures estan signades pels tècnics i no s’ha produït cap enriquiment per part de les empreses”.

- Publicitat -

Malgrat tot, ha subratllat que des de l’equip de govern “sabem que s’ha de regularitzar i estem treballant en això”, encara que també ha recordat que “el municipi de Vila-real no és una excepció en les dificultats per a complir la nova legislació, ja que fins a 118 ajuntaments de la província tenen objeccions a les seues despeses per part del departament d’Intervenció municipal”.

Respecte als dos serveis, Benlloch ha recordat que l’acord pel qual l’Ajuntament assumeix el cost de la mitja hora gratis del pàrquing de la plaça Major es va incloure en la concessió de l’aparcament aprovada per l’anterior govern del PP. Este acord va finalitzar en 2008 però des de llavors “es va continuar pagant i quan nosaltres entrem en 2011 en el govern considerem interessant continuar amb esta aposta per la promoció del comerç. Si no s’ha regularitzat la situació fins ara, és perquè hem requerit en diverses ocasions a l’empresa però ha canviat de mans fins a tres vegades i encara no hem aconseguit un acord”, ha reconegut l’alcalde.

Respecte a l’autobús urbà, Benlloch ha recordat que, nivell administratiu, també és una “realitat heretada de l’etapa del PP” i ha avançat que “després de l’èxit del programa pilot de l’autobús gratuït ‘Groguet’, ja estem treballant en una plica per valor de 500.000 euros, que s’aprovarà quan entre en vigor el nou pressupost, per a licitar el contracte i garantir el servei amb vehicles més sostenibles i altres millores”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,565FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià