Vila-real sol·licitarà la declaració de la Setmana Santa Local com a festa d’Interés Turístic Autonòmic

Per ser una de les més antigues de la província i per l'important valor cultural i turístic dels actes.

PublicitatAVL

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha avalat, amb els vots a favor de PSPV, Unides Podem i Ciutadans i l’abstenció del PP i Compromís, sotmetre a informació pública la versió preliminar i l’estudi ambiental i territorial estratègic (EATE) de la modificació del PGOU relativa al règim jurídic de gestió del sòl urbà.

En la sessió també s’ha aprovat una declaració institucional de tots els grups municipals per a sol·licitar al Govern central “un estudi de mesures correctores per a reduir l’impacte ambiental en les zones limítrofes i sensibles en el pas de l’AP-7 liberalitzada, i l’execució, al més prompte possible, de les actuacions que es deriven d’este estudi”. La declaració també demana “la connexió de la CV-20 amb l’AP-7 al terme de Vila-real, en les condicions que reflectia l’estudi de la Generalitat Valenciana de les noves connexions una vegada liberalitzada l’autopista AP-7”, així com “l’adaptació de la capacitat estructural dels ferms per a suportar el volum de trànsit pesat” i la “possible incorporació de carrils addicionals al tronc del vial per a mantindre un nivell de servei adequat”.

PublicitatRovira  

D’altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat la sol·licitud a la Generalitat Valenciana de declaració de la Setmana Santa local com a festa d’interés turístic autonòmic per ser una de les més antigues de la província i per l’important valor cultural i turístic dels actes que organitzen la Junta Central de Setmana Santa i les confraries i germandats de la localitat.

També per unanimitat ha tirat avant la proposta dels Premis 20 de Febrer de 2020, que enguany guardonaran a Manuel Cerisuelo el Sirero, la revista Poble, Manuel Arrufat, Paulino Perona, María Cecilia Llorens i María Dolores Jordá. L’acte de lliurament es realitzarà el dia 23 de febrer, amb motiu de les Festes Fundacionals de la ciutat. Els grups municipals presents al Ple també han donat el vistiplau unànime al nomenament de la cort d’honor de les festes d’enguany. María Carmona Altava ostentarà el càrrec de reina al costat de sis dames: Alejandra Chulvi González, Andrea Girona Nieto, Ester García Segura, Rocío Castrillo del Sol, Sofia Padullés Beltrán i Tamara Munuera Moreno.