15.7 C
Valencia

Vila-real avança cap a l’Smart City

Este fet serà possible gràcies a una plataforma online de dades de serveis urbans en temps real.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Vila-real posarà a la disposició de la ciutadania una plataforma de dades que permetrà accedir a tota la informació de serveis urbans de la ciutat en temps real, dins del projecte de Smart City en el qual treballa l’àrea de Serveis Públics. La implementació de la plataforma, d’estàndard europeu Fiware, s’ha inclòs com una de les principals novetats en la licitació del contracte de telecomunicacions municipals, amb un valor global d’1,3 milions d’euros.

“En els últims anys, hem anat implementant importants millores en la infraestructura municipal de comunicacions, gràcies a les quals Vila-real està ara més preparat no sols per a recollir les dades que poden circular per estes estructures, sinó, sobretot, per a connectar-les i gestionar tota la informació que ens proporcionen”, detalla el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde. Amb este objectiu, el nou contracte de telecomunicacions, que inclou tant telefonia com accés a internet, incorpora per primera vegada l’obligació de proveir al consistori d’una plataforma Fiware que done continuïtat als avanços que s’han donat en els últims anys en la gestió i connexió de dades de serveis urbans.

“Del que es tracta és de posar la tecnologia a la disposició de la ciutadania per a la millora de la qualitat de vida”, agrega l’edil, qui avança que la implementació de la plataforma en el núvol permetrà als veïns i veïnes accedir en temps real a tota mena d’informació de servei, des de per on va l’autobús urbà fins al consum dels fanals, places d’aparcament, estat del trànsit o qualitat de l’aire.

“Fa molt de temps que estem treballant en esta línia, dins del projecte de Smart City Vila-real, i ja disposem de dues verticals de dades per a la seua integració en la plataforma horitzontal, corresponents a la informació de cinc estacions meteorològiques i de la qualitat de l’aire. Però, a més, en els diferents contractes que anem licitant, s’incorpora també l’obligació d’implementar les dades per a la seua integració i interconnexió”, avança Valverde.

- Publicitat -

En els últims anys, Vila-real ha anat incorporant serveis i aliances tecnològiques en el seu projecte de convertir la ciutat en una Smart City, en el marc de la distinció com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. El conveni signat en 2019 amb la multinacional Huawei, la col·laboració amb empreses com Telefónica o IoTSens per a la sensorització de serveis urbans com la recollida de residus o la culminació de l’anell de fibra òptica que connecta tota la ciutat són alguns dels passos que han preparat a Vila-real per a la seua transformació en ciutat intel·ligent.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,321FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Malestar en les xarxes socials per un vídeo que insinua l’afinitat política dels estudiants candidats a les eleccions de l’UJI

La publicació és d'un nou grup d'estudiants "independents" que baix les sigles PEI-CiT denúncia les "propostes populistes" d'altres candidatures que apunten a millorar aspectes, com la baixada les taxes universitàries, sobre les que "no tenen competència".

Sanitat registra 1.815 nous casos de coronavirus i 1.647 altes en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 207 a Castelló; 540 a Alacant i 1.068 a la província de València.

Segueix avant la denúncia presentada contra el contractista Enrique Ortiz per sobrecostos en les obres del teatre Calderón

L'Audiència Provincial admet el recurs de l'Ajuntament contra l'arxivament de la causa pels sobrecostos en les obres del Calderón

Benicarló regularà la utilització agrícola de fangs procedents de la depuració d’aigües residuals

La modificació de l'Ordenança també inclou la regulació de les explotacions apícoles, que, d'acord amb la normativa autonòmica, han de comptar amb l'autorització pertinent.

L’UJI commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diverses activitats per a conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta epidèmia que encara constitueix un problema de salut pública a escala mundial.
- Advertisement -

: Valencià