El primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Vila-real arranca amb un programa pilot de bus urbà

Per a l'elaboració del pla, s'ha realitzat una enquesta entre els veïns que hi ha permés conéixer la percepció ciutadana del transport

La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Vila-real ha finalitzat l’elaboració del primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la història de la ciutat, que s’engegarà a partir del dilluns 5 de novembre amb dues línies d’autobús urbà per a oferir un millor servei de transport als veïns.

L’alcalde, José Benlloch, acompanyat per l’edil de Territori i Mobilitat Urbana, Emilio M. Obiol, i el tècnic de l’àrea, Félix Fuentes, han presentat el document, que ha servit per a reestructurar i ampliar l’actual servei d’autobús.

“Aquest pla suposa un abans i un després, perquè comporta una millora, no solament de la gestió del trànsit rodat, sinó també de la mobilitat de les persones”, apunta Obiol, qui assenyala que “ha sigut tot un repte, ja que implica donar resposta a les necessitats de les persones, augmentant, millorant i modernitzant les prestacions del servei”.

Per a l’elaboració del pla, s’ha realitzat una enquesta entre els veïns que hi ha permés conéixer la percepció ciutadana del transport. “El bus és un servei pràcticament desconegut, per la qual cosa volem fer-lo visible i útil per als usuaris, a més de contribuir a la sostenibilitat ambiental”, assenyala.

“Aquestes noves línies, que funcionaran de manera pilot, pretenen abastar diferents zones de la ciutat i donar un bon servei a estudiants, persones majors, treballadors i veïns que es desplacen a centres educatius, sanitaris o esportius”, apunta l’alcalde. “Ha sigut una aposta arriscada”, assegura.

En pocs dies, es produiran grans avanços. El 29 d’octubre s’engegarà el bus a l’UJI i el 5 de novembre començarà a funcionar el nou servei de bus urbà. Durant tot el dia, de dilluns a divendres, dos autobusos recorreran en dues rutes els diferents punts de la ciutat, vertebrant i comunicant àrees més externes, com la zona del Madrigal i el Termet, amb punts més cèntrics en diferents horaris, que també s’ampliaran al dissabte i diumenge i festius.

La línia 1, amb eixida des de l’estació de trens, començarà a funcionar a les 7.15 hores i passarà cada 20 minuts aproximadament fins a les 22.10 hores. El recorregut el farà per Pare Lluís Maria Llop, avinguda del Mediterrani, Riu Ebre, Calvari, Comte de Ribagorça, Barranquet, Constitució, Furs de València, Hospital de la Plana i estació.

No obstant això, a les 7.30, 13.50 i 19.50 el recorregut s’estendrà també des de Calvari al carrer de l’Ermita (Carmelites), Cordó, carretera d’Onda, Alemanya, Ciutat Esportiva Municipal, institut Miralcamp, Itàlia, Matilde Salvador (jutjats), avinguda d’Europa, Portugal (IES Broch i Llop) i Constitució, per a tornar a enllaçar amb l’Hospital. A aquesta línia se suma una variant en l’horari de vesprades.

La línia 2, de nova creació, circularà cada mitja hora en el sentit contrari i arribarà a barris que anteriorment quedaven allunyats i a centres d’atracció com a espais esportius o zones d’oci. Així, de 10.00 a 21.45 hores, eixirà de la bàscula i passarà pel carrer Vicent Sanchis, arribant fins al pavelló Sebastián Mora, tornarà per l’avinguda de Grècia, Tàrrega, la Murà, Pius XII, Itàlia, passarà pels cinemes i els jutjats, Carrefour i arribarà fins al Centre de Tecnificació, per a tornar cap al Barranquet. A més, a les 10.00, 13.45 i 21.00 hores estendrà el recorregut cap a la zona del Madrigal, passant pel cementeri i el Termet i enllaçant amb el Sebastián Mora.

L’autobús serà groc, color fàcilment identificable. “Demanem disculpes a compte, perquè el servei s’anirà adaptant segons vegem que funcione. És un projecte pilot que s’ha de polir i millorar, però volem que prompte comencen a veure’l com una cosa útil per a millorar el seu benestar”, afirma Benlloch, qui anuncia que en breu estarà tota la informació disponible de manera digital, en paper i que també es podrà fer seguiment del bus en temps real amb el mòbil.

CatalanSpanish