Els primers premis de la XII Ruta de la Tapa de Vila-real han sigut per a ‘El Bodegón de Carlos’, ‘Más que tapas’, ‘Gades’ i ‘Ca Esteve’

Tots els locals han col·laborat amb un donatiu de 50 euros, destinats en aquesta edició a l'associació 'Pintando el camino en rosa', contra el càncer infantil

60

‘El Bodegón de Carlos’, ‘Más que tapas’, ‘Gades’ i ‘Ca Esteve’ són els establiments que s’han alçat en la XII edició de la Ruta de la Tapa amb algun dels primers premis que atorguen els jurats professional i popular a les millors tapes de lliure elecció, a les més innovadores i creatives i a les que incorporen taronja.

La Casa dels Mundina ha acollit el lliurament de premis de l’edició 2018, que ha servit enguany 31.670 tapes i ha generat un volum de negoci de 95.010 euros, la qual cosa suposa un increment de l’11,90% respecte a l’edició anterior. El regidor de Turisme, Diego Vila, que ha sigut l’encarregat de donar a conéixer les xifres del balanç de la dotzena edició durant la cloenda oficial, ha recordat que en aquesta ocasió la Ruta ha tingut una durada de quatre setmanes, enfront de les tres de l’edició de 2017, coincidint, a més, amb esdeveniments de gran impacte, com el FITCarrer.

Enguany, els guardons han anat a parar al ‘Bodegón de Carlos’, que s’ha alçat amb el primer premi del jurat professional en la categoria de millor tapa de lliure elecció, seguit de ‘Más que tapas’ i de ‘Gastro Tentación’. En l’àmbit de la innovació i creativitat, el jurat ha atorgat el primer premi a la proposta de ‘Más que tapas’, seguit del ‘Bodegón de Carlos’ i ‘Gades’. Aquest últim local, ‘Gades’, s’ha alçat amb el primer premi del jurat professional per la seua tapa amb taronja, mentre que en segon i tercer lloc han quedat ‘Más que tapas’ i ‘Ca Isaías’.

D’altra banda, el jurat popular, amb les seues votacions, ha determinat que la millor tapa de lliure elecció d’enguany és l’elaborada a ‘Ca Esteve’. Per darrere es troben les del ‘Bodegón de Carlos’ i Birbar Espai Gastronòmic Valencià. Els comensals també han votat la seua tapa favorita elaborada amb taronja, que ha sigut la del ‘Bodegón de Carlos’. Queden en segon i tercer lloc les de ‘Ca Esteve’ i ‘Gastro Temptació’.

Vila ha felicitat els 32 establiments participants, quatre més que en l’edició de 2017, i ha destacat la “innovació i millora contínua” de l’esdeveniment, que per primera vegada ha comptat amb pàgina web pròpia i accés directe des de l’App municipal, amb tota la informació de la ruta, els locals adherits, les tapes i el mapa d’ubicació.

El web de la Ruta de la Tapa ha rebut 4.000 visites de 2.700 usuaris individuals, dels quals 1.100 han accedit directament a través de l’App municipal. “És per a nosaltres un orgull comptar amb nous elements que cada any enriqueixen i milloren aquest esdeveniment gastronòmic veterà en la província que, a més, és pioner en el sentit que tots els locals col·laboren amb un donatiu de 50 euros, destinats en aquesta edició a l’associació ‘Pintando el camino en rosa’, contra el càncer infantil”, indica.

Així mateix, l’edil posa de manifest que “al marge dels resultats, altament positius, la Ruta de la Tapa demostra que comptem amb un sector hostaler implicat i creatiu, que ha presentat més de 60 propostes gastronòmiques de qualitat, la qual cosa suposa un vertader orgull per a la ciutat i per a aquest esdeveniment, que segueix consolidant-se”.