Vila-real celebra el ‘Mes Tàrrega’ amb un disc commemoratiu

A les activitats programades per a honrar al músic més internacional de la ciutat, que serà nomenat Fill Predilecte, se suma la gravació d’un CD a càrrec de la guitarrista Ana Archilés i l’Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega

Vila-real es troba immersa en el Mes Tàrrega, per al qual s’han programat diferents activitats i, en aquesta ocasió, l’enregistrament i edició d’un disc dedicat al músic més internacional de la ciutat, que prompte serà nomenat Fill Predilecte, tal com ha anunciat el regidor de Cultura, Eduardo Pérez.

El Mes Tàrrega s’inclou en el període que va des del 21 de novembre, coincidint amb el naixement del reconegut músic, fins al 15 de desembre, quan se celebra el Dia Mundial de Tàrrega, que coincideix amb la data de la seua mort.

L’edil ha anunciat que “a més de les sessions en les quals es representarà la Integral de Tàrrega, aquest dissabte 24 s’ha oferit el concert Del meu poble, que commemora el naixement de l’artista, a càrrec de l’Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega, impulsora juntament amb la guitarrista Ana Archilés, d’un CD que s’acaba de produir amb les obres més importants de l’autor recreades per la intèrpret.

“En breu estarem immersos en la Setmana Tàrrega, que comptarà amb activitats com Coneixes Tàrrega?, en l’Auditori i amb la Integral, el tradicional homenatge i marxa cívica, la presentació d’una biografia del guitarrista i un concert a la Comunitat de Regants, un dels pocs llocs on va tocar Tàrrega, al que se sumarà la presentació del disc que aquest mateix estiu ha gravat Ana Archilés”, explica Pérez.

Per a Juan Carlos Torres, com a representant de l’Orquestra de Pols i Pua, és un projecte que “haguera sigut impossible sense l’ajuda de l’Ajuntament” i destaca que “és un treball diferent que fins ara mai abans s’havia fet amb la música de Tàrrega”.

El CD, titulat Tàrrega, de la guitarra al plectre, ha sigut gravat per Ana Archilés, que ha sigut l’encarregada de triar les peces. “Estic molt satisfeta perquè he escollit les cançons que més m’agradaven de l’enorme repertori de l’artista, des de les primeres peces que interpretava quan vaig començar a tocar la guitarra amb huit o nou anys, fins a unes altres que requereixen una tècnica molt exigent, per al que m’he hagut de coordinar amb Juan Carlos Torres, que juntament amb la Regidoria ha sigut un gran suport”, indica.

Entre les 23 obres escollides es troben Records de l’Alhambra o Capritx àrab. Archilés assegura que “el suport de l’Orquestra ha sigut fonamental en l’enregistrament” i destaca que “ja hi ha expectació per conéixer el disc, a Vila-real i fora”. “És molt emocionant, a més, que aquest disc coincidisca amb l’any en el qual nomenen Fill Predilecte al nostre autor de referència”, manifesta la guitarrista.

Per la seua banda, Pérez, que ha indicat que s’han editat 600 exemplars del disc, afirma que “Ana Archilés és una de les millors intèrprets de Tàrrega, ja que compta amb una sensibilitat especial per a donar vida als temes compostos pel vila-realenc” i anima als veïns a escoltar el disc, ja que “sona diferent”, al mateix temps que assenyala que el nomenament com a Fill Predilecte està en tràmits i prompte s’efectuarà.CatalanSpanish