Per segon any el programa T’Avalem torna a Vila-real per a formar i ocupar a menors de 30 anys

El projecte T’avalem Maria de Luna, com ja es coneix a Vila-real al programa mixt d’ocupació i formació de la Generalitat, tindrà una segona edició en la ciutat, que donarà una nova oportunitat a 30 joves d’entre 16 i 30 anys.

El regidor d’Economia, Xavier Ochando, ha anunciat que la Direcció General d’Ocupació i Formació ha concedit a Vila-real una nova subvenció per valor de 599.490 euros per a la realització del projecte, que tornarà a oferir les especialitats de bar i cuina en l’àmbit de la restauració i jardineria.

“En 2017 vam aconseguir que arribara la primera escola taller a Vila-real després d’una dècada d’oblit per part de l’anterior Generalitat, governada pel PP”, indica, “ara, després de formar i donar una nova perspectiva de futur a 30 joves de la ciutat, podem oferir una altra oportunitat, a més veïns que necessiten guanyar-se la vida”.

Per a beneficiar-se del programa l’únic requisit és ser menor de 30 anys i estar inscrit com a aturat en el Servef i en el programa de Garantia Juvenil. Aquest últim requisit es pot sol·licitar en el Viver d’Empreses (c/ Monestir de Poblet, 15-24) i en l’oficina d’ocupació del Servef (Av. Francesc Tàrrega, 22). A més, s’haurà de sol·licitar en l’oficina d’ocupació formació en alguna de les tres especialitats: Restauració (bar), restauració (cuina) i jardineria. Dins de cada grup s’ofereixen dos nivells: Operacions bàsiques de restaurant bar (nivell I) HOTR0208 o Serveis de bar i cafeteria (nivell II), en el primer; Operacions Bàsiques de cuina (nivell I) HOTR0108 i Cuina (nivell II), en el segon, i Activitats auxiliars en vivers jardins i centres de jardineria (nivell I) AGAO0108 i Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (nivell II), en jardineria.

“No és necessari tenir el títol d’ESO per a poder iniciar el programa, però per a poder continuar en el programa i accedir al certificat de nivell II serà necessari haver superat el nivell previ”, assegura l’edil d’Economia, qui recorda que “igual que en la primera edició, els participants cobraran un salari des del primer dia i en acabar obtindran els certificats de professionalitat i títols homologats”.

Però aquesta oportunitat arribarà també a altres persones, que podran presentar-se per a cobrir els llocs de director/a, auxiliar administratiu, tècnic de suport o monitors de restauració-cuina, restauració-bar i jardineria. Tots seran seleccionats a través d’oferta pública, de manera que els interessats hauran de presentar les seues instàncies en el Registre de l’Ajuntament.

“No hi ha dubte que el programa serà tan profitós com ho ha sigut enguany, oferint una alternativa als nostres veïns més joves per a integrar-se en el món laboral”, assegura Ochando, al mateix temps que agraeix als tècnics el treball realitzat per a superar el procés de selecció. Més informació sobre el programa i la selecció en portaltreball.vila-real.es.

ValenciàEspañol