8.6 C
Valencia

Vila-real mitjançant la regidoria de Serveis Socials atén 529 noves unitats familiars durant 2017

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Regidoria de Serveis Socials de Vila-real ha obert 529 nous expedients d’atenció a unitats familiars durant l’any 2017. Així ho ha explicat el regidor de l’àrea, Álvaro Escorihuela, que ha fet balanç del servei oferit durant aquest exercici, en el qual es va detectar un augment d’aquests casos, ja que en 2016 van ser 493 les noves unitats familiars ateses pel departament que dirigeix.

D’aquests, 183 són expedients relacionats amb menors (en 2016 van ser 159) i 245 són nous casos de dependència, que “són menys que en 2016 i més que en 2015”. En aquest sentit, assenyala que “s’observa una tendència estable en aquest àmbit, fins i tot alcista, ja que es cataloguen com a nous casos algunes sol·licituds de revisió i modificació dels graus de dependència”. La resta d’expedients estan relacionats amb altres temes que tracta la Regidoria, com poden ser l’acolliment familiar, el transport adaptat i moltes altres ajudes que ofereix l’àrea local de Serveis Socials.

Al llarg de tot el 2017 els tècnics han realitzat 3.048 entrevistes a usuaris: 1.044 primeres entrevistes i 2.004 segones. D’aquestes, 168 van ser a domicili, enfront de les 155 de 2016, un augment que “es deu als casos de dependència”.

D’altra banda, Escorihuela aporta dades globals de les atencions realitzades per Serveis Socials des que es tenen registres, assenyalant que “actualment hi ha 12.732 expedients a les nostres bases de dades, la qual cosa significa que un 62% de les famílies de Vila-real han sigut ateses en algun moment de la seua vida pel nostre departament”.

- Publicitat -

Així mateix, en 2017 s’han atorgat 152 ajudes d’emergència social, per un valor de 147.000 euros. “En aquest cas, 96.000 euros van ser aportats per la Generalitat Valenciana, un 65% del total, mentre que en 2016 l’aportació era del 34%, per la qual cosa s’observa un increment important en el finançament, entre altres ajudes”, indica l’edil.

A aquestes xifres se sumen les ajudes a la pobresa energètica, de les quals s’han beneficiat 28 famílies. En total, s’han pagat 96 rebuts de llum, vuit de gas i sis d’aigua, per un valor de 7.000 euros. A més, en 2017 un total de 59 unitats familiars van rebre la renda garantida de ciutadania de la Generalitat Valenciana. “Encara que la tramitem ací, l’import que reben prové al 100% de l’Administració autonòmica”, manifesta, la qual cosa ha suposat una inversió de 118.000 euros.

- Publicitat -

Així, Escorihuela recorda que en l’anterior exercici es va oferir un taller pràctic d’autogestió del que es van beneficiar 14 d’aquests usuaris, amb 60 hores de treball i activitats per al desenvolupament de competències bàsiques i la millora de la seua capacitat d’adaptació als canvis socials.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,317FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià