Normalització Lingüística torna a convocar els cursos gratuïts de valencià intensiu per a nouvinguts i pares i mares

La Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real ha convocat una nova edició dels cursos gratuïts de valencià per a nouvinguts i per a pares i mares d’alumnes dels centres educatius de la ciutat.

El regidor de l’àrea, Santi Cortells, ha presentat la nova campanya, que abasta els nivells A1A2B1 i B2 del Marc Comú Europeu de Referència per a les llengües i que pretén ajudar a superar els exàmens oficials de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). Una vegada més, els cursos seran intensius, amb una durada de 60 hores, i estaran impartits per dos titulats universitaris contractats a través del programa T’avalem de la Generalitat: Maria Ortega i Cristòfol Tripiana.

“Una de les funcions primordials de la Regidoria, des de la seua creació, el 1995, ha sigut l’organització de cursos de valencià per a la població adulta, amb l’objectiu de promoure la llengua i facilitar qualsevol situació comunicativa en el seu dia a dia”, apunta.

El curs per a nouvinguts (d’iniciació) “ajuda a perdre la por a un nou idioma i s’ha oferit des de 2002 de manera ininterrompuda, beneficiant a més de 300 persones arribades des de països com el Marroc, Algèria, Romania, Bulgària, Alemanya, Filipines, Paraguai, Brasil, Argentina i molts altres punts, també de l’Estat espanyol”.

“No importa d’on siguen, l’important és donar un primer pas, integrar-se i conéixer la nostra cultura”, apunta l’edil. Les classes tindran lloc els dimarts i dijous de 9.30 a 11.00 hores en l’Espai Jove i seran a càrrec de Maria Ortega, amb un total de 60 hores lectives, repartides entre el 6 de novembre i l’11 d’abril de 2019.

“D’esta manera, s’acaba el curs poc abans dels exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) per si algú té interés a presentar-se”, assenyala Cortells, qui recorda que “la Regidoria de Normalització Lingüística té, des de fa un any, la capacitat avaluar i atorgar el títol de nivell A1”.

D’altra banda, el curs dirigit a pares i mares, que es va crear després de la petició de les diferents AMPA de la ciutat en el mateix any, “es dirigeix als progenitors d’alumnes dels centres educatius de Vila-real que necessiten ajudar als seus fills durant l’etapa educativa, especialment en valencià, i que desitgen aprendre una mica més”.

“Per a açò, s’ofereixen els nivells B1 i B2, en els quals se’ls dota dels coneixements bàsics per a aconseguir l’objectiu”, indica l’edil. L’horari d’este curs serà els dilluns i dimecres de 9.30 a 11.00 hores, “per a facilitar l’assistència, aprofitant que els fills estan en el col·legi”, i ho impartirà Cristòfol Tripiana a l’Espai Jove. La durada de la formació serà del 5 de novembre al 3 d’abril, amb 60 hores lectives.

Els interessats poden inscriure’s ja fins al pròxim 26 d’octubre o fins a esgotar places al web http://cursosvalencia.vila-real.es, físicament a l’oficina de Normalització Lingüística (carrer Josep Ramon Batalla, 6, entresòl), a través del correu electrònic [email protected] i també per telèfon, trucant al 964 547 009. “Convidem a tothom a animar-se i participar”, conclou l’edil de l’àrea.

 

ValenciàEspañol