Per a garantir la seguretat de les dones en les festes de sant Pasqual, Vila-real comptarà amb un Punt Violeta

Vila-real comptarà amb un Punt Violeta en les principals zones d’oci durant les festes en honor a sant Pasqual per a garantir la seguretat i la tranquil·litat de les dones que isquen a gaudir dels esdeveniments programats.
La Regidoria d’Igualtat col·labora amb el Grup de Dones de Vila-real i el Col·lectiu S.O.R., dos grups de dones que proporcionaran una trentena de voluntàries, encarregades de distribuir-se en diversos que estaran presents en els principals punts de la festa entre les 00.00 i les 05.00 hores els dies 11, 12, 14, 16, 18 i 19.

La regidora de l’àrea, Rosario Royo, i la fundadora del Grup de Dones, Anna Claramonte, han presentat la iniciativa, que “se suma a altres campanyes municipals per a instar als joves a tenir la festa en pau i al fet que entenguen que no és no”, afirma Royo.
“La realitat ens supera i des de les institucions no sempre arribem a tot, per açò anem més enllà, de la mà de dos grups femenins de la ciutat que tenen les idees molt clares i que treballen per a aconseguir una autèntica igualtat i pel respecte cap a les dones”, explica. Així, l’edila assegura que “sembla que en les festes tot està permés, és com si l’alcohol ens autoritzara a qualsevol cosa, a fer comentaris fora de lloc a les xiques o fins i tot a arribar a tocaments o, de vegades, anar més lluny encara”.

Per aquest motiu, assenyala que “aquest Punt Violeta ajudarà al fet que qualsevol dona que visca una situació així puga explicar-ho a les voluntàries, que l’escoltaran, acompanyaran i ajudaran en tot el que necessite i, en cas que siga necessari, també estaran en contacte amb els cossos de seguretat, que actuaran seguint un protocol”.

Punt violeta Vila-real
Actualitat Valenciana

“No som policies ni heroïnes, som un punt on recolzar-se i denunciar qualsevol agressió masclista, assetjament o violació”, indica Anna Claramonte, “perquè davant aquestes situacions han de saber que no estan soles”. Així mateix, aclareix que sempre serà la víctima qui decidisca el que vol fer, però en el cas d’una emergència serem nosaltres els que donem l’avís a la policia, que serà qui s’encarregue del tema. Claramonte defineix aquesta iniciativa com una aportació de la societat civil per a “aconseguir el respecte mutu i que les dones puguem eixir al carrer a la nit a divertir-nos amb total tranquil·litat. És una cosa que hem de fer entre tots”.

El principal Punt Violeta estarà en la plaça de Major, encara que hi haurà diversos grups de dones desplaçades als punts on es realitzen grans esdeveniments o cites multitudinàries, com el Recinte de la Marxa o les zones de concerts. “Les voluntàries, de diverses generacions, aniran identificades de manera visible amb un braçalet morat i, si en un moment donat algú les necessita i no les localitza, també oferim un telèfon on ens trobaran en qualsevol moment: 658 275 817”, explica.

“Esperem no haver d’intervenir en cap moment”, assenyala Claramonte, qui anuncia que la campanya arribarà també a totes les penyes perquè se sumen a la iniciativa. “El lema és Diversió amb respecte i sense violència. No és no!”, conclou Royo.

ValenciàEspañol