8:57 pm - Friday, 10 July 2020

Vila-real eleva al Ministeri les previsions de reequilibri econòmic en 2020

- Publicidad -Reciplasa

Açò és després que en 2018 s'hagueren de pagar prop de 9 milions d'euros en "herència urbanística del PP" que van portar a l'incompliment del Pla econòmic financer.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha informat hui de la resposta de l’Ajuntament al requeriment enviat a finals de l’any passat pel Ministeri d’Hisenda, a través de l’organisme de tutela de la Generalitat per al control de la Llei d’estabilitat pressupostària, perquè l’Ajuntament prenguera mesures que garantisquen l’estabilitat, després que en 2018 s’hagueren de pagar prop de 9 milions d’euros en “herència urbanística del PP” que van portar a l’incompliment del Pla econòmic financer.

En el document, Benlloch explica que no es poden bloquejar crèdits, tal com demana el Ministeri en el seu requeriment, perquè a Vila-real existeix una “eleveda incertesa” pel pagament de resolucions urbanístiques, tal com acredita la Intervenció en el seu informe per al pressupost 2020, i no es pot paralitzar la ciutat.

No obstant això, el pressupost de 2020 adopta dues mesures importants per a reequilibrar els comptes, tal com demana el Ministeri: la no inclusió de préstec, que permetrà reduir l’endeutament un 10%, i l’increment de l’IBI, malgrat la qual cosa el pressupost és 800.000 euros, inferior al del passat exercici. “Això demostra que era necessari incrementar l’IBI i, si no ho haguérem fet, ens haurien intervingut, amb tot el que això comporta de retallar en serveis, apujar taxes o impostos”, adverteix.

“L’any 2018 va ser un any particularment catastròfic pel que fa als pagaments de l’urbanisme del PP. Vam haver de fer front a prop de nou milions d’euros en resolucions urbanístiques i el conveni de les dominiques, que ens van portar a la necessitat de subscriure diversos préstecs. El que li expliquem a l’organisme de tutela de la Generalitat és la difícil situació en la qual l’herència del PP ha deixat a Vila-real, amb 45 milions d’euros pagats ja entre empastres urbanístics i les amortitzacions i interessos del préstec de 20 milions que va subscriure el Partit Popular en la seua última etapa en condicions molt negatives per a la ciutat i que mai van pagar. Préstec pel qual encara ens queden per pagar altres 10 milions amb els seus corresponents interessos”, valora l’alcalde.

En la mateixa línia, Benlloch recorda que l’informe de la Intervenció per al pressupost que s’aprova demà avala les dificultats en les quals la gestió urbanística ha col·locat la ciutat, en concloure que “existeix una elevada incertesa respecte de la quantia i el moment en què resultaran exigibles les obligacions derivades d’expropiacions o les reclamacions judicials en tràmit”.

“Esta situació d’incertesa”, argumenta l’alcalde, “fa inviable gestionar el pressupost adoptant acords de no disponibilitat –tal com reclama el Ministeri- sense que estes decisions afecten l’adequat funcionament de l’Administració, així com a l’adequada prestació dels serveis públics”.

“No obstant això, també li expliquem a l’organisme de tutela que hem sigut capaços en estos vuit anys de fer front a estes dificultats, amb un model de ciutat viu i viable, i que el nostre problema són fonamentalment els empastres el PP”, agrega Benlloch.

El document remés a la Direcció General d’Administració Local detalla també les mesures adoptades en el pressupost de 2020 per a “reequilibrar els comptes”, amb l’increment de la contribució després de vuit anys congelada, i la decisió de no incloure cap préstec, de manera que l’endeutament se situarà a final de l’exercici en un 59,47%, 10 punts per davall de l’actual.

“Malgrat les greus dificultats que hem travessat, tenim 18 milions d’euros en inversions en marxa, sufragades totes per altres administracions, som la ciutat amb menys atur de la Comunitat 13 mesos seguits i una de les poblacions d’Espanya on més ha descendit la desigualtat, segons la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada. Sabem que no podem caure en l’autocomplaença i que queda molt per fer, però sens dubte són dades molt positives”, valora.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La Protectora d’Alcoi llança campanya informativa per a propietaris de mascotes

Colabora l'Ajuntament amb la protectora. Els seus voluntaris, a peu de carrer, realitzaran una breu entrevista per saber més informació sobre els animals, informant sobre els deures i les obligacions de tindre una mascota.

La militància dóna el “sí” a Maria José Catalá amb un 98,54%

Catalá: "València continuarà oferint noves glòries a Espanya"

Alacant supera els 4.000 contagiats per coronavirus

Dels 24 positius nous, Alacant registra 5 nous casos a Alacant i ja suma 4.004; encara que ja no té cap residència de majors sota vigilància per brot de coronavirus.

El rebrot de Castelló suma 4 nous casos positius i ja són 35

A més, dels 24 nous positius a la Comunitat, Castelló registra 5 nous casos.

Un nou sistema de nebulització reforçarà la desinfecció dels carrers de Castelló

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de Castelló, Ignasi Garcia, ha visitat les instal·lacions d'FCC-Fobesa per a conéixer el funcionament del nou sistema...

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià