25.6 C
Valencia

La Vilavella presenta els nous retaules ceràmics

La presentació s'emmarca a les portes de les festes de Sant Sebastià.

- Publicitat -AVL

El Museu d’Història de la Vila de la Vilavella serà demà dissabte escenari de la presentació dels retaules de Santa María de Cervelló i Sant Pasqual Bailón. L’acte estarà presidit per l’alcaldessa de la Vilavella Carmen Navarro, qui estarà acompanyada de la diputada de Cultura Ruth Sanz i el director del Museu Joan Antoni Vicent.

La restauració d’estes obres “demostra el compromís de l’Ajuntament de la Vilavella amb la seua història i el seu patrimoni” tal com ha assenyalat l’alcaldessa Carmen Navarro. La primera edil ha afegit a més l’especial importància de tindre estes obres a les portes de les festes de Sant Sebastià “no sols es converteix en un instant emotiu, sinó que a més suma un atractiu més per a veïns de la localitat i la comarca”.

Els panells ceràmics procedents del Museu de la Vilavella han sigut restaurats per a estabilitzar el seu procés de deterioració, retornar l’aspecte original i millorar la seua lectura. Estos processos han consistit principalment en la neteja de la superfície i el revers, dessalació i neutralització, adhesió de fragments, reconstrucció que manca i reintegració cromàtica. Per a finalitzar, s’han col·locat en un nou suport adequat per a la seua futura exposició en el museu del municipi.

Estes obres pictòriques restaurades pel Servei de Conservació i Restauració de la Diputació de Castelló daten de l’any 1900 i passaran a formar part de la col·lecció del museu.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià