La Vilavella presenta els nous retaules ceràmics

La presentació s'emmarca a les portes de les festes de Sant Sebastià.

PublicitatAVL

El Museu d’Història de la Vila de la Vilavella serà demà dissabte escenari de la presentació dels retaules de Santa María de Cervelló i Sant Pasqual Bailón. L’acte estarà presidit per l’alcaldessa de la Vilavella Carmen Navarro, qui estarà acompanyada de la diputada de Cultura Ruth Sanz i el director del Museu Joan Antoni Vicent.

La restauració d’estes obres “demostra el compromís de l’Ajuntament de la Vilavella amb la seua història i el seu patrimoni” tal com ha assenyalat l’alcaldessa Carmen Navarro. La primera edil ha afegit a més l’especial importància de tindre estes obres a les portes de les festes de Sant Sebastià “no sols es converteix en un instant emotiu, sinó que a més suma un atractiu més per a veïns de la localitat i la comarca”.

PublicitatRovira  

Els panells ceràmics procedents del Museu de la Vilavella han sigut restaurats per a estabilitzar el seu procés de deterioració, retornar l’aspecte original i millorar la seua lectura. Estos processos han consistit principalment en la neteja de la superfície i el revers, dessalació i neutralització, adhesió de fragments, reconstrucció que manca i reintegració cromàtica. Per a finalitzar, s’han col·locat en un nou suport adequat per a la seua futura exposició en el museu del municipi.

Estes obres pictòriques restaurades pel Servei de Conservació i Restauració de la Diputació de Castelló daten de l’any 1900 i passaran a formar part de la col·lecció del museu.