viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Villarreal assalta Montilivi (1-2)

El Villarreal va superar el Girona a domicili (1-2) amb dos gols de Bakambu en els primers compassos del primer temps. El conjunt de Javi Calleja va sumar els tres punts en un partit que va brindar bon futbol, però que també va requerir de la solidesa defensiva dels grocs en l’últim tram del xoc.

Sense preliminars. El Villarreal va sortir amb tot des del principi. Al minut 4, Bakambu va trencar, amb un desmarcatge, la línia defensiva del Girona. El franc-congolès va entrar a l’àrea i va tractar de trobar a Sansone, que no va arribar a la rematada per escassos centímetres. El primer avís del que estava a punt d’esdevenir.

Transcorreguts vuit minuts de partit, Bakambu avançava als grocs. El màxim artiller del Submarí, molt participatiu en la primera meitat, va connectar un precís baló a l’espai cedit per Manu Trigueros i no va perdonar davant Iraizoz, batent-per baix amb un subtil i precís tret.

El gol del quadre de Javi Calleja va portar tranquil·litat als grocs i precipitació en l’equip català. El conjunt dirigit per Pablo Machín es va bolcar a l’atac, descuidant la parcel·la defensiva i deixant espais.

Al minut 20, Pablo Fornals va tornar a esquerdar les costures defensives del quadre local amb una magistral passada a l’espai que buscava a Bakambu. El ’17’ groc va superar en carrera al seu oponent, va encarar Iraizoz i va posar terra pel mig amb un potent xut des del cor de l’àrea. La diana posava la cirereta a un excel·lent arrencada de partit.

A la vora del descans, el Girona FC va començar a inquietar la porteria defensada per Barbosa. Al 38′, el porter argentí va aclarir a córner un cop de cap de Stuani, que va connectar un bon centre lateral de Aday. A la sortida del córner, Stuani va retallar distàncies amb un xut ras des del segon pal.

Després del descans, el Girona va intentar generar perill pels costats. Una successió de centres laterals van posar en cert compromís als grocs, que van salvar estoicament l’empenta local en els primers compassos del segon temps.

A l’equador de la segona meitat, el Villarreal va despertar de la seua letargia i va començar a generar perill al contraatac. Al 63′, Bacca, que va ingressar al terreny de joc per Sansone, va tenir a les botes el tercer gol ‘groguet ‘. El colombià va caçar un rebuig al cor de l’àrea i va carregar un potent xut que va topar amb Iraizoz.

Els últims minuts van requerir posar-se la granota de treball i frenar les escomeses del Girona, que buscava a la desesperada el gol de l’empat. En el temps afegit, Soriano va estavellar al pal el que semblava ser gol. Al final, el Submarí va aconseguir amarrar la victòria i fer-se amb tres punts importantíssims que col·loquen al Submarí, momentàniament, vuitè amb 13 punts.

El proper partit dels grocs serà aquest dijous davant el SK Slavia de Praga a l’Estadi de la Ceràmica (21.05 hores).

Fitxa tècnica:

• Villarreal CF: Barbosa;  Mario Gaspar, Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Rodrigo, Trigueros, Fornals, Castillejo; Sansone y Bakambu.
  • Girona FC: Iraizoz; Bernardo, Ramalho, Maffeo, Juanpe, Aday (Mojica, m. 64); Pere Pons, Granell (Kayode, m. 45), Borja García, Portu (Douglas, m. 70); y Stuani.
  • Gols: 0-1. Min. 8: Bakambu. 0-2. Min. 19: Bakambu. 1-2. Min 39: Stuani.
  • Àrbitre: Carlos del Cerro Grande (Comitè Madrileny). Va amonestar als locals Portu, Kayode i Stuani; així com als visitants Álvaro, Rodrigo, Bacca i Bakambu.
  • Estadi: Estadi de Montilivi. (9.935 espectadors).
  • Incidències: Partido correspondiente a la octava jornada de la Liga Santander entre el Girona FC y el Villarreal CF.