viernes, 29 marzo 2024

El Villarreal cau a San Mamés amb polèmica

L'àrbitre va assenyalar dos penals en contra el Villarreal, no va assenyalar un sobre Paco Alcácer.

El Villarreal va perdre davant l’Athletic Club en un partit carregat de decisions arbitrals controvertides (1-0). No en va, l’únic gol del xoc va arribar després d’un polèmic penal de Pau Torres que va transformar Raúl García. A més, el col·legiat Medié Jiménez va assenyalar una altra pena màxima en contra del Submarí –va parar Asenjo-, no va assenyalar un altre penal sobre Paco Alcácer i tampoc va ensenyar la targeta roja a Capa després d’una duríssima entrada sobre Santi Cazorla.

L’onze que va triar Javi Calleja va tornar a estar compost per un ple de jugadors espanyols per segona jornada consecutiva. Això sí, va haver-hi un canvi respecte al partit contra l’Atlético de Madrid en el Wanda Metropolità, ja que Ontiveros va entrar en l’equip per Moi Gómez en el costat esquerre de l’atac groc.

La primera part va ser intensa, repleta de contacte. També va haver-hi ocasions per als dos equips i molt clares. La millor per al Submarí es va produir en el minut 11. Paco Alcácer va rebre en la frontal de l’àrea i es va inventar un magnífic passe interior per a Gerard Moreno que va deixar a soles al davanter català davant Unai Simón. En l’art de l’u contra un va eixir vencedor el porter del conjunt basc.

El primer acte no va estar exempt de polèmica. Fregant el temps de descans Capa va realitzar una dura entrada sobre Cazorla a l’altura del genoll que podria haver suposat l’expulsió del lateral dret de l’Athletic. Es va quedar en groga.

Si aqueixa jugada ja va ser polèmica, la que va donar peu al penal que va suposar l’1-0 va ser incompressible. Medié Jiménez va assenyalar el punt fatídic després que la pilota colpejara al braç de Pau. El central vila-realenc tenia les mans a l’esquena precisament per a evitar la infracció. El col·legiat va xiular penal i Raúl García va materialitzar la pena màxima.

Per si no fos prou, en el minut 64 es va assenyalar un altre penal en contra del Villarreal. Esta vegada per mà d’Albiol. Sergio Asenjo va detindre el llançament d’Iñaki Williams donant-li vida al Submarí.

El Villarreal va assetjar al seu rival en els següents minuts. Els canvis grocs van ser ofensius a la recerca del gol. Ho va fregar Paco Alcácer fins a dues ocasions, però sense aconseguir-ho. També va tindre les seues l’Athletic, topant-se amb un incommensurable Sergio Asenjo. Per a acabar, una altra jugada polèmica. Paco Alcácer va caure en l’àrea després d’una entrada d’Unai Núñez i el col·legiat no ho va interpretar com a penal.