jueves, 25 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

El Villarreal doblega a un aguerrit Sevilla en el Ramón Sánchez-Pizjuán (1-2)

El Villarreal CF va superar al Sevilla FC (1-2) en un intens partit en el qual els grocs van tirar mà d'ofici i treball per a sumar els tres punts.

Un triomf de molt de prestigi. El Villarreal CF va superar al Sevilla FC (1-2) en un intens partit en el qual els grocs van tirar mà d’ofici i treball per a sumar els tres punts en el Ramón Sánchez-Pizjuán i aconseguir així la victòria 300 en Primera Divisió. Els gols de Raúl Albiol i Toko Ekambi van ajusticiar al conjunt nervionense, el gol del qual va ser obra de Munir.

En el Sánchez-Pizjuán, Javi Calleja va repetir l’onze de l’últim enfrontament davant l’Atlético de Madrid. De nou amb la important absència per lesió de Santi Cazorla, el tècnic madrileny va tornar apostar per un centre del camp compost per Vicente Iborra, Manu Trigueros, Zambo Anguissa i Moi Gómez.

El començament del Villarreal CF en el feu sevillista va ser excel·lent. Amb molt de criteri i fabulosa precisió, els grocs, que van obligar a córrer darrere de la pilota als andalusos, van gaudir de les primeres ocasions del partit

En el minut 7, una magnífica acció individual de Gerard Moreno va desembocar en la primera oportunitat ‘grogueta’. El davanter català va baixar a rebre, es va desempallegar del seu marcador amb un excel·lent gir i després d’una poderosa conducció de més de 20 metres, en arribar a la frontal va traure un potent tret que va marxar per dalt de la meta nervionense.

Qui avisa no és traïdor. I a la segona, el Villarreal va estrenar el marcador del Sánchez-Pizjuán. Un córner botat per Manu Trigueros i prolongat en el primer pal per Mario Gaspar, va acabar colant-se en el fons de la xarxa, després d’un testarazo de Raúl Albiol.

El punt del Submarí va despertar als locals i el partit es va convertir en un vertader intercanvi de colps. Complit el primer quart d’hora del xoc, el Villarreal va fregar el segon gol amb un tret col·locat de Moi Gómez des del vèrtex de l’àrea, que buscava l’esquadra i tan sols va marxar desviat per centímetres.

Immediatament després va contestar el Sevilla. Des del lateral de l’àrea, Banega va provar a un impecable Sergio Asenjo amb un potent i sec xut dirigit al primer pal.

Transcorreguda la primera mitja hora de joc, el Sevilla va anar avançant línies i obligant el Submarí a replegar-se per a defensar l’avantatge en el marcador. Amb molt d’ofici i bon fer en la parcel·la defensiva, els ‘groguets’ van contindre les temptatives dels locals. El enfrontament va arribar al descans amb avantatge per al quadre de Javi Calleja.

Els sevillistes van iniciar amb molt d’empenyiment la segona meitat. En el minut 51, Reguilón va fregar el punt de la igualada amb un tret creuat a l’eixida d’un córner. El Submarí va respondre als quatre minuts amb un intent de Gerard Moreno, que després d’una pilota filtrada per Chukwueze al contraatac, es va topar amb Vaclik.

Arribada l’hora de joc, va arribar l’empat del quadre andalús. Munir batia a Asenjo amb un potent tret de primeres, després d’una assistència lateral de Reguilón. Amb 1-1, l’equip de Nervión, esperonat pel seu públic, va posar en dificultats als grocs, que van saber patir i contindre les escomeses locals.

La recompensa a la bona faena defensiva va arribar en el minut 73, quan el Villarreal va tornar a desequilibrar la balança, després d’una jugada col·lectiva magistral. Toko Ekambi anotava a plaer el gol de la victòria, després d’una fabulosa assistència cap endarrere de Manu Trigueros, que va dibuixar un espectacular desmarcatge de ruptura, va controlar una gran pilota de Moi Gómez i amb un sutil toc de pilota cap al franc-camerunés va posar la guinda a la seua excel·lent actuació individual.

Amb quasi 20 minutos per davant, el Submarí va continuar defensant, amb ungles i dents, l’excel·lent resultat de 1-2 que estava aconseguint en el Sánchez-Pizjuán. Finalment, i després d’un esforç encomiable, els grocs van superar al Sevilla i van sumar tres valuosos punts de la seua visita al coliseu blanc-i-vermell.

Fitxa tècnica

Sevilla FC: Vaclik; Jesús Navas, Diego Carlos, Carriço, Reguilón; Fernando, Vázquez, Banega (Dabbur, m. 77), Óliver (Joan Jordán, m. 77); Munir i De Jong (Chicharito, m. 58).

Villarreal CF: S. Asenjo; Mario Gaspar, R. Albiol, Pau, Quintillà; Iborra, Anguissa, Trigueros (Funes Mori, m. 88), Moi Gómez; Chukwueze (Toko Ekambi, m. 65) i Gerard (R. Peña, m. 77).

Gols: 0-1. Min. 12: R. Albiol. 1-1. Min. 61: Munir. 1-2. Min. 73: Toko Ekambi.

Àrbitre: Cordero Vega (Comité càntabre). Va amonestar als locals Óliver Torres i Diego Carlos.

Incidències: Partit entre el Sevilla FC i el Villarreal CF corresponent a la jornada 17 de LaLiga 2019/20, celebrat en l’Estadi Sánchez-Pizjuán davant 36.521 espectadors.