27.4 C
Valencia

Cocentaina incideix en la lluita contra la violència de gènere entre joves de 12 a 18 anys

L'Ajuntament de Cocentaina, dins del Pla d'Igualtat i a través del Grup Minerva d'atenció a víctimes de violència de gènere i domèstica –coordinat per la Policia Local-, ha estat impartint xarrades en dos centres educatius del municipi durant els mesos de gener, febrer i març.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Cocentaina, dins del Pla d’Igualtat i a través del Grup Minerva d’atenció a víctimes de violència de gènere i domèstica –coordinat per la Policia Local-, ha estat impartint xarrades en dos centres educatius del municipi durant els mesos de gener, febrer i març.

Aquestes xarrades s’han centrat en la prevenció de la violència de gènere i abasten als alumnes des de primer d’ESO fins a segon de batxiller. Aquest és el segon any que s’està portant avant aquest projecte educatiu i que ha arribat a un total de 470 alumnes d’edats compreses entre 12 a 18 anys.

La finalitat d’aquesta activitat és donar informació als menors que cursen els estudis en Educació Secundària i Batxillerat sobre els recursos policials i assistencials; com prevenir i detectar si s’està sent víctima; contribuir a formar a alumnes que coneguen els drets i llibertats i valors com la dignitat i la igualtat entre home i dones, amb l’objectiu que es desenvolupen conductes pro-actives en el rebuig, detecció i denúncia de comportaments, així com el coneixement de les institucions als quals poden dirigir-se en el cas que tinguen problemes.

Entre els punts on s’ha incidit especialment és en les obligacions que tenen els menors i que vénen recollides en la normativa del menor. L’ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació, els riscos que comporten com el sexting o el grooming i el control que pot arribar a produir-se en les relacions de parella a través dels dispositius mòbils.

L’Alcaldessa i regidora d’Educació Mireia Estepa, així com el regidor de Seguretat en l’Ajuntament de Cocentaina Marcos Castelló, han agraït al Grup Minerva de la Policia Local del municipi per involucrar-se d’aquesta manera tan activa en la formació dels més joves en la prevenció de la violència de gènere.

“Malauradament vivim envoltats de notícies i fets que ens recorden, constantment, que la violència masclista està molt present a la nostra societat. És important que els nostres joves no s’insensibilitzen enfront de aquests fets i no els normalitzen. Per això ens mostrem totalment convençuts que la tasca que està portant avant aquest Ajuntament, així com la feina que es fa a les escoles i també a les famílies, és fonamental per tindre una societat més sana, respectuosa i que tinga cura de les dones en condicions d’igualtat”, apunten des de l’Ajuntament contestà.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

1 COMMENT

: Valencià