Milers de dones es manifesten a València contra la violència masclista i contra la justícia patriarcal

Milers de dones participaren ahir en una manifestació a València contra la Violència Masclista.

Milers de dones han participat en una manifestació a València contra la Violència Masclista, en la qual s’ha denunciat unes agressions que no solament maten a dones (60 dones i 11 xiquets en els últims dotze mesos, segons les entitats convocants) i s’ha exigit que la justícia deixe de ser patriarcal.

En un ambient festiu, amb animació a càrrec de batucadas, la manifestació, convocada pel Moviment Feminista, ha denunciat també l’incompliment sistemàtic de la llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, s’ha demanat la prohibició de la prostitució i els ventres de lloguer i s’ha reclamat la implicació de l’home per a acabar amb aquesta xacra social.

Durant el recorregut, que ha començat en la Glorieta i ha acabat en la plaça de l’Ajuntament amb la instal·lació d’un gran llaç morat en el sòl, els cotxes patrulles de la policia local que controlaven el tràfic durant el recorregut exhibien en els seus lluminosos del sostre la frase “denuncia el maltractament”.

Entre els participants en aquesta convocatòria es trobaven autoritats autonòmiques, com el president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, entre uns altres.
Al final de la manifestació, s’ha llegit un manifest en el qual s’afirmava que “les retallades sistemàtiques dels recursos públics encaminats a lluitar contra la violència masclista han agreujat la situació de les dones víctimes”.

“És necessari impulsar pactes (d’Estat i autonòmics) que aposten per mesures concretes per a combatre la violència masclista, però és imprescindible que les mesures acordades es duen a terme i no queden en paper mullat”.

El manifest assegura també que “la Justícia patriarcal no ofereix justícia a les dones, que som dues vegades víctimes: primer del nostre agressor, i després d’un sistema que ho permet, que invisibilitza les violències masclistes i no protegeix suficientment ni a les dones que la pateixen ni als seus fills”.

“La violència masclista mata, però abans maltracta, agredeix, insulta, humilla, esclavitza o explota; és física, psicològica, sexual i econòmica”, recalca l’escrit. Després de denunciar “la vergonya d’una societat en la qual continuen existint els feminicidis”, el manifest recalca que la violència contra les dones “representa una vulneració sistemàtica dels drets humans de la meitat de la població” i ressalta aquelles dones que són doblement victimizades: les refugiades i les migrants.

El text assegura també que “la violència contra les dones és responsabilitat de qui l’exerceix i no de qui la pateix. La societat no pot protegir al maltractador ni justificar als agressors. Les dones hem de ser escoltades”.

Abans d’iniciar la marxa, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va assegurar que mentre hi haja un assassinat hem fracassat com a societat. La prioritat màxima del Consell és acabar amb la violència masclista, un terrorisme que ataca la dignitat de la dona”.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que la violència contra les dones “és un conflicte social en el qual tots, homes i dones, estem cridats a defensar a les víctimes. i a denunciar als agressors perquè els seus comportaments violents no tenen cabuda en una societat democràtica”.

Publicitat