martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Una visita cultural mostra als veïns de Benaguasil el patrimoni valencià

La primera parada va ser per a conéixer el Museu de la Seda. Allí mitjançant una visita guiada es va explicar al grup l’origen de l’art de la seda a València, l’ofici, com es tintava el fil mitjançant pigments d’origen natural, així com es va poder veure una reproducció d’un obrador per al cuc de la seda. Tot açò va evocar en els veïns molts records, ja que com van comentar diverses dones “Benaguasil va tenir 2 fàbriques dedicades a la seda”.

Posteriorment es va visitar l’arxiu històric del Col·legi, els telers així com la col·lecció de vestits de la sèrie televisiva Isabel exposats amb motiu de la declaració de València com a capital de la Ruta de la Seda, i en els quals es mostra la importància de la seda en la cort dels Reis Catòlics durant el segle XV.

Visitat el Museu, la següent parada d’interés va ser l’Església de Sant Nicolau. Allí els veïns de Benaguasil van poder admirar els frescs restaurats i redescobrir l’esplendor barroca del mural pintat per Dionís Vidal sota les indicacions del mestre Antonio Palomino. La visita guiada a la qual és coneguda com la “Capella Sixtina valenciana”, denominada així perquè la seua extensió, 1.900 metres quadrats, és el doble de la grandària de la gran obra vaticana, no va deixar indiferent a ningú, mostrant-se sobretot impressionats qui no coneixien aquesta Església.

Acompanyant al grup també va estar el regidor de Senyals d’Identitat, Stephane Soriano, qui va agrair als veïns la seua participació i va assenyalar que després del bon acolliment que va tenir l’excursió, la Regidoria ja treballa per a “organitzar noves eixides i donar l’oportunitat als veïns de conéixer el patrimoni tradicional valencià, els nostres senyals d’identitat i les nostres institucions”.

Últimas noticias

Contenido relacionado