Vistabella farà la vista enrere amb la tradicional Fira d’Oficis Antics

Un any més la tradicional Fira d’Oficis Antics de Vistabella tindrà lloc el dia de Tots Sants. Les activitats començaran a les 10.30 h a la plaça del Dau, quan la Rondalla inaugurarà la fira i guiarà als assistents per un recorregut on es podrà observar la forma tradicional de rentar roba a mà, i els oficis de fuster, pelador de pins, picapedrer, ferrer, carnisser, agricultor, apicultor i esparter.

Durant tot el matí es podran adquirir productes en les diferents paradetes d’artesania que hi haurà al recorregut. A més, es podran visitar cases decorades amb eines del camp, peces de ceràmica i utensilis de cuina, roba tradicional, etc. També hi haurà una exposició sobre la vida a l’antiga escola, a l’Ajuntament, una altra de fotografies antigues al local dels jubilats, i una de varietats de pataca i llegums a la Cooperativa Biopenyagolosa.

Les ames de casa faran bunyols i figues “albardaes”, i per als més menuts hi haurà diversos tallers, de jocs tradicionals i d’apicultura, així com passejos en burra. La Rondalla de Vistabella farà ronda i bureo, i la fira conclourà a les 14 h, però a les 17 h encara hi haurà una partida de pilota a mà al frontó.

La fira està organitzada per l’Ajuntament de Vistabella, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Cooperativa Biopenyagolosa i la Rondalla de Vistabella.

CatalanSpanish