09:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Volta Ciclista arriba a la província de València

“Encara ens queden moltes coses per mostrar junts”, li va traslladar el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, al director de la Volta, Javier Guillén, el passat mes de juliol durant la presentació a Llíria de les etapes valencianes de la ronda ciclista, que avui arriba a la província amb l’ascens als ports de la Chirivilla, l’Oronet i el Garbí i meta en el Port de Sagunt.

Els responsables de la Diputació de València, amb Rodríguez al capdavant, veuen en la Volta no solament un esdeveniment esportiu que garanteix l’espectacle, sinó una potent eina de vertebració del territori, d’unes comarques valencianes que poden vendre els seus encants en un aparador televisiu amb 40 canals que donen senyal a prop de 200 països.

Amb aquesta idea es va tancar l’acord perquè la Volta 2016 comptara amb l’etapa Requena-Gandia, que va travessar la província de l’interior a la costa deixant una tornada econòmica d’al voltant de 500.000 euros en els municipis pels quals va passar la carrera, especialment els punts d’eixida i arribada. I amb el mateix esperit s’ha consolidat la presència de l’esdeveniment esportiu en terres valencianes, en una edició de 2017 que entrarà a la província per l’alt de la Chirivilla, baixant per Gàtova i Olocau, i l’abandonarà pels Serrans, rumb a Conca.

En paraules del president de la Diputació, que torna a apostar per invertir en la ronda ciclista perquè la serp multicolor travesse un any més les carreteres valencianes, “la consolidació de la Volta en la nostra província és un pas més en l’acostament d’aquesta institució cap a les comarques, que estem duent a terme no solament en l’àmbit de la gestió i els serveis, sinó també a través de projectes culturals i esdeveniments esportius”.

El president provincial afig que les xifres de la Volta justifiquen la inversió realitzada per les àrees d’Esports i Turisme, ja que “pocs esdeveniments tenen la capacitat de difondre els tresors turístics de les nostres comarques amb 3 hores de retransmissió en directe per televisió”. Rodríguez ha posat en valor la capacitat d’organització dels responsables de la Volta i ha deixat les portes de la província obertes a la carrera, per la seua capacitat per a vertebrar i oferir els atractius de les comarques valencianes al món.

Últimas noticias

Contenido relacionado