La Volta València Fèmines es consolida

Llíria reforça la seua implicació amb el ciclisme acollint una etapa de la III Volta Ciclista València Fèmines – Trofeu Diputació. Aquesta localitat de la comarca del Camp de Túria, que ja va exercir d’amfitriona de la setena etapa de la Volta a Espanya 2017, fes ara un pas més en la seua aposta per aquesta pràctica esportiva, tant en el vessant de la Igualtat com en la defensa de l’esport base i participatiu.

Així va nàixer aquesta Volta València Fèmines, una iniciativa de la corporació provincial i la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV). Una competició que arriba a la seua tercera edició gràcies a l’impuls econòmic de la Diputació i que compta amb un escamot de més d’un centenar de dones que competeixen pel premi en diverses categories: elit, sub-23 i juniors.

PublicitatTroballengua  

A l’espera de tancar el recorregut oficial, Montcada i la ciutat de València aspiren a repetir l’experiència i tornar a acollir etapes d’aquest circuit femení, compartint protagonisme amb la capital edetana, localitat que aquests dies ha presentat el mallot de líder de la III Volta Fèmines.

La consolidació d’un èxit

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, i el president de la FCCVAmadeo Olmos, van anar els encarregats d’anunciar el pas de la segona etapa de la carrera pel cor de la comarca del Camp de Túria. Ho farà el pròxim 2 de juny i es preveu una gran participació, ja que “en aqueixos dies no hi ha cap esdeveniment ciclista en el calendari nacional i podran assistir tots els equips d’Espanya, i també dos representants de la Unió Ciclista Internacional (UCI)”, tal com ha declarat Olmos.

La prova, que se celebrarà entre els dies 1 i 3 de juny, posa de nou a Llíria en el mapa dels grans esdeveniments ciclistes, i serveix per a consolidar la proposta de la Diputació. Una iniciativa que, segons la diputada responsable de l’àrea d’Esports, Isabel García, “compleix amb la màxima que la Diputació s’ha plantejat per a aquesta legislatura en l’àmbit esportiu: el suport a l’esport base, participatiu i femení”.

“Són les xiques les que majors èxits porten a l’esport nacional, i per açò necessiten una espenta institucional per a aconseguir que l’esport femení avanç”, va afirmar García en la presentació de la primera edició d’aquesta Volta que va comptar amb el ciclista Miguel Induráin com a padrí i que ara, dos anys després, ja s’ha convertit en un referent en l’àmbit nacional.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana