```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Voluntariat pel Valencià clou la IIa edició a l’Ajuntament de València amb 240 participants

El 18 de juliol, l’Hemicicle de l’Ajuntament de València va ser l’espai on es va desenvolupar l’últim acte de les parelles lingüístiques formades gràcies al Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana entre les treballadors i els treballadors de l’Administració local. Durant la cloenda, que va comptar amb la presència del regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i els poetes Marc Granell i Imma Máñez. Els assistents van tindre l’oportunitat d’escoltar una aprenenta i una voluntària recitar poemes d’aquests dos poetes valencians.

Conversar amb algú implica el plaer de compartir idees, pensaments, entreteniment, amistat, records, acudits, somnis, alegries, il·lusions. Els més de 240 participants en la IIa edició del Voluntariat pel Valencià a l’Ajuntament de València han experimentat tots aquests sentiments durant les deu sessions conversacionals del programa. Aquest projecte d’Escola Valenciana, que arrancà l’any 2005, ofereix l’oportunitat de guanyar fluïdesa en valencià de forma lúdica, pràctica i atractiva a les persones interessades a aprendre la llengua.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, durant la seua intervenció ha remarcat, en primer lloc, la importància de «parlar valencià a tothora i en qualsevol lloc» i, d’aquesta manera, «recuperar els àmbits d’ús que tenia la nostra llengua segles en rere.» En segon lloc, el portaveu de l’entitat cívica ha encoratjat els tàndems lingüístics a «continuar la tasca que han encetat amb el Voluntariat pel Valencià i caminar cap a la normalització de la llengua.»

Per la seua banda, la presidenta de la CAPPEPV, Laura Font, ha expressat amb aquestes paraules un dels objectius del Voluntariat pel Valencià: «Compartir el nostre temps amb persones que volen aprendre la nostra llengua és una activitat enriquidora tant per als aprenents com per als voluntaris. Amb aquest programa aprofundim en la nostra capacitat de ser solidaris i, a més, assegurem el valencià com a llengua de futur.» Laura Font ha incidit en què «cal crear major oferta cultural en valencià perquè la ciutadania tinga la possibilitat d’anar al cinema a visualitzar pel·lícules en la nostra llengua, acudir a concerts de música o al teatre en valencià, etc.»

De forma semblant, la coordinadora tècnica del Voluntariat pel Valencià, Dariana Groza, va fer referència als factors que intervenen en l’aprenentatge d’una llengua i va esmentar el «component emocional», és a dir, l’establiment d’una relació afectiva amb el valencià com una de les «eines bàsiques per despertar la curiositat en l’estudi aprofundit de la llengua i fomentar-ne l’ús. L’estima pel valencià és clau per a assolir-ne el domini.» Dariana Groza va al·ludir: «L’èxit del programa es quantifica amb la xifra de nous parlants valencià i també amb el nombre d’amistats que s’han creat gràcies al Voluntariat pel Valencià. Ja en sumem 13.400 en 11 anys.»

L’acte va comptar amb les intervencions del regidor de Govern d’Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, que es va mostrar satisfet amb la vessant formaiva del programa i es va comprometre a continuar amb el Voluntariat pel Valencià en la propera edició, així com les del representant del Gabinet de Normalització Lingüística, Vicent Anyó, i del coordinador general d’Innovació Organitzativa i Gestió de Persones, Josep Vicent Cortés. Un recital poètic d’autores i autors valencians per part de la voluntària Maria Navarro i l’aprenenta Teresa Díaz, així com el membre de Gabinat de Normalització Lingüística, Vicent Camps, van marcar la cloenda del Voluntariat pel Valencià.

Últimas noticias

Contenido relacionado