València no tindrà declaració institucional pel 8 de març a causa de VOX

El partit ultra ha votat en contra a la proposició presentada pel Grup Socialista amb motiu del 8 de març i ha defensat que les manifestacions d'eixe dia a soles son "hordes anti-hòmens".

dia 8 de març

Este matí s’ha celebrat el Ple de la Diputació de València on una de les proposicions ha causat crispacions a la sala. El Grup Socialista ha proposat una declaració amb motiu del Dia Internacional de la Dona el dia 8 de març, dia que s’ha convertit en una forta reivindicació per a les dones a València. La sorpresa ha vingut quan el diputat de VOX, Joaquín María Alés, ha votat en contra al·legant que eixe dia a soles hi han “hordes anti-hòmens” pels carrers.

Han sigut varies les persones que han protestat d’avant les paraules d’Alés, però l’enfrontament més fort l’ha viscut la diputada de Ciudadanos i antiga Fallera Major de València 2018, Rocío Gil, quan li ha contestat que li “dona vergonya” que per culpa del seu partit no hi haja una declaració unificada dels partits per al dia 8 de març a favor de la dona i que lluite per la seua igualtat.

Proposició del PSOE per al dia 8 de març

La diputada del Grup Socialista ha començat la seua intervenció enumerant tots els problemes que en la societat actual viuen les dones i que la fan estar en un lloc vulnerable, com la bretxa salarial, la inaccessibilitat als llocs de treball com a directives o la incompatibilitat en tindre treball i ser mare, entre molts altres.

Per altra banda, des de Unides Podem han recordat d’on ve la reivindicació del dia 8 de març, per les dones que han mort defensant els seus drets laborals i corroborant la importància de visibilitzar esta desigualtat per a lluitar contra ella.

En el torn de paraula de VOX, el seu únic diputat ha començat a traure en cara que els esquerrans a soles “utilitzen a la dona com a instrument”. En concret, ha dit que usen el seu cos per a guanyar vots. A més, ha dit que posar-se un llaç morat com un uniforme a soles és “postureo mainstream” del PSOE, que per ell, poden banyar-se en morat, però que no venen que el dia 8 de març es una reivindicació de la dona, sinó una manifestació contra els hòmens que són tots dolents i explotadors.

El diputat de VOX ha afegit que eixe dia aprofiten per a massacrar la dreta i desvirtuar a la dona, que “també n’hi ha que voten a la dreta pel bé d’Espanya“. El representant ultradretà ha reclamat mesures que de veritat sí que serveixen per a les dones com promoure el teletreball a casa o la compaginació de la maternitat i el treball.

Hi Ha conclòs la seua intervenció al·legant que encara que hi haja bretxa salarial, “tenim les millors dades en comparació com els veïns europeus, i que si estem millor no és pels governs sinó per un canvi de la societat”.

Confrontació al ple

Rocio Gil ha expressat la seua desaprovació a les paraules d’Alés, el que ell ha contestat que té el suport de 4 milions de persones que votaren al seu partit les passades eleccions, uns quants milions més que Ciudadanos, allò que ella ha contestat que “afortunadament no governen en cap municipi de la comunitat, cosa que farà molt més fàcil fer política a l’hora d’aprovar declaracions fundmentals que lluiten pels drets de les dones”.

: Valencià