Vox es queda fora de la Mesa de Les Corts Valencianes

Cs planteja una reforma "profunda" del reglament per a adaptar el parlament al segle XXI i al multipartidisme.

Vox seguirà fora de la Mesa de Les Corts Valencianes en rebutjar els grups del govern del Botànic II –PSPV, Compromís i Unides Podem– la seua petició d’estar present per a no ser l’únic partit “marginat” en la cambra. Tant el PP com Ciutadans (Cs) han recolzat la seua proposta, fins i tot sense estar d’acord amb el plantejament.

De fet, Cs aposta per engegar una reforma en profunditat del reglament del parlament valencià, que data del 2006, i “fins i tot substituir-ho per un de nou”, amb l’objectiu d’adaptar-ho “al XXI” i a qüestions com el multipartidisme de la X Legislatura i a altres qüestions com la paritat o l’administració electrònica.

La petició de Vox, debatuda en el ple d’aquest dimecres, parteix que els seus deu diputats tenen dret a estar en la Mesa de Les Corts –l’òrgan on s’elaboren les mesures d’organització interna– per a tindre coneixement de les propostes i no treballar “a cegues”.

També es basa en el fet que Unides Podem-Esquerra Unida sí està present en la Mesa a pesar de tindre menys escons (8), ja que aquest grup va aconseguir entrar en formar part del Botànic II i renunciar PSPV i Compromís a un lloc. “Juguem amb una mà lligada en l’esquena. Hui és Vox, però demà pot ser qualsevol partit”, ha advertit la seua portaveu adjunta, Llanos Massó.

Per contra, PSPV, Compromís i Podem rebutgen aquest plantejament recordant que “en cap parlament del món” estan tots els grups representats en la Mesa. “Si d’ací a no res hi haurà Vox, ‘superVox’ o ‘recontraVox’, aniran tots de forma assembleària a la Mesa?”, s’ha preguntat el síndic socialista, Manolo Mata.

CatalanSpanish