Vox ‘estrena’ escó per Castelló, mentre que PSPV, PP, i Podemos es mantenen

La ultradreta aconsegueix representació a Madrid per Castelló i es converteix en la tercera força en vots i Ciudadanos desapareix


Vox ha guanyat l’escó que ha fet desapaéixer Ciudadanos de la representació castellonenca a Madrid. Aixi, una vegada escutas tots els vots en estos comicis del 10N, a la província de Castelló la sorpresa ha estat en la tercera força política que amb 50.400 vots, és a dir, un 18,64% del total dels vots, ha segut Vox.

Per la seua part, el PSPV, el PP i s’han mantingut igual que a l’Abril, amb 2 representants pels socialistes i 1 pel PP encara que cal dir, que la formació d’esquerres han baixat lleugerament en número de vots, de 92.000 a 83.700 mentre que els populars han incrementant. Per la seua part, Vox, que fa set mesos no aconseguira representació a Madrid, ara obtindrà un diputat. I Podemos-EUPV, pasa d’obtibdre la confiança del 13,9% al 13,2% dels votants.

Això deixa fora Ciudadanos i de nou impedeix que Compromís, en esta ocasió baix la marca Més Compromís-Mës País, tinga veu en la demarcació de Castelló.

Cal tindre en compte que als últims comicis generals d’abril, dels 5 escons que li pertoquen a la demarcació, el PSOE també en va aconseguir 2, el PP es va quedar en 1, Ciudadanos es va mantenir, i l’últim, el més disputat, va ser en aquella ocasió per a Podemos, deixant així a Vox amb la sensació d’haver estat prop de poder aconseguir el esta vegada sí ha assolit.

Amb tot, com a Diputats als Congrés, Susana Ros, Germán Reanau (PSOE), Óscar Clavell (PP) i Marisa Saavedra repetiran, mentre que Alberto Teófilo Asarta, (Vox) aconseguirà ser diputat al Congrés representant Castelló.

Consulta ací els resultats per municipis

: Valencià